Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II (Bachelor) – Fontys Hogeschool – Eindhoven

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II (Bachelor) – Fontys Hogeschool – Eindhoven

De hbo bachelorstudie Leraar Consumptieve Techniek I en II VO tweedegraads is een voorbereiding op het beroep van leraar in het beroepsonderwijs. Je leert hoe je stof uitlegt, oefeningen voordoet en leerlingen stimuleert en corrigeert. Daarnaast verbeter je de kwaliteit van het onderwijs. Je ontwikkelt bovendien je technisch vakmanschap.

Fontys Hogeschool, Eindhoven

Deze opleiding kun je volgen bij Fontys Hogeschool, Eindhoven in Eindhoven.

 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
6.9
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij helpen! De studiekeuzecheck is een manier om te controleren of de studie die jij hebt gekozen bij je past.. Lees meer!


Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II, die je kunt volgen bij Fontys Hogeschool in Eindhoven. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding69 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 24 eerstejaars
 • Eerstejaars man 58%
 • Eerstejaars vrouw 42%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 60%
 • Studeert door na afronden opleiding 0%

Studiecijfers

 • Percentage avonderwijs 100.00%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 30 studenten gestemd op de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II. Waarvan er 3.3% een 1 hebben gegeven, 13.3% een 2, 23.3% een 3, 53.3% een 4 en tot slot heeft 6.7% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 6.9 / 10
 • Sfeer 7.9 / 10
 • Docenten 8.0 / 10
 • Studiebegeleiding 8.2 / 10
 • Toetsing en informatie 7.1 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.3 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 3.3%
2 / 5 13.3%
3 / 5 23.3%
4 / 5 53.3%
5 / 5 6.7%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II van Fontys Hogeschool in Eindhoven achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II. Heb je zelf ook ervaring met Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II van Fontys Hogeschool, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II (deeltijd) in Eindhoven de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Eindhoven!


Veelgestelde Vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II te volgen bij Fontys Hogeschool:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II volgen?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II kun je onder andere bij Fontys Hogeschool in volgen.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II van Fontys Hogeschool kreeg in 2023 het cijfer 6.9.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II?

Aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II studeren momenteel rond de 69 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Rachelsmolen 1
5612 MA, Eindhoven
Noord-Brabant

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:55.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud