Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie (Bachelor) – Fontys Hogeschool – Sittard

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie (Bachelor) – Fontys Hogeschool – Sittard

De hbo bachelorstudie Leraar Algemene Economie VO tweedegraads is een voorbereiding op het beroep van leraar in het voortgezet onderwijs, de bve-sector of het beroeps- en volwassenenonderwijs. Je leert hoe je lesstof uitlegt, oefeningen voordoet en leerlingen stimuleert en corrigeert. Daarnaast verbeter je de kwaliteit van het onderwijs. Dit betekent dat je aandacht besteedt aan de onderwijskundige en vakinhoudelijke kant van het beroep leraar algemene economie.

Fontys Hogeschool, Sittard

Deze opleiding kun je volgen bij Fontys Hogeschool, Sittard in Sittard.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM (met Economie), NG (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O), NT (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O).
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM (met Economie), NG (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O), NT (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O).
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij helpen! De studiekeuzecheck is een manier om te controleren of de studie die jij hebt gekozen bij je past.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie, die je kunt volgen bij Fontys Hogeschool in Sittard. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding29 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 5 eerstejaars
 • Eerstejaars man 60%
 • Eerstejaars vrouw 40%

Studiecijfers

 • Percentage avonderwijs 100.00%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben studenten gestemd op de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 0.0% een 3, 0.0% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Docenten 6.0 / 10
 • Toetsing en informatie 6.1 / 10


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Docenten beroepsgerichte vakken secundair onderwijs11.4% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Docenten algemene vakken secundair onderwijs75.0% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie van Fontys Hogeschool in Sittard achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie. Heb je zelf ook ervaring met Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie van Fontys Hogeschool, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie (deeltijd) in Sittard de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Loopbaanbegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Sittard!


Veelgestelde Vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie te volgen bij Fontys Hogeschool:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie volgen?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie kun je onder andere bij Fontys Hogeschool in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie?

Als je de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie wil volgen bij Fontys Hogeschool, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM (met Economie), NG (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O), NT (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O).

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie?

Aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie studeren momenteel rond de 29 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Mgr. Claessenstraat 4
6130 AN, Sittard
Limburg

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 13:00.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud