Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie (Bachelor) – Driestar Hogeschool – Gouda

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie (Bachelor) – Driestar Hogeschool – Gouda

De hbo bachelorstudie Leraar Algemene Economie VO tweedegraads is een voorbereiding op het beroep van leraar in het voortgezet onderwijs, de bve-sector of het beroeps- en volwassenenonderwijs. Je leert hoe je lesstof uitlegt, oefeningen voordoet en leerlingen stimuleert en corrigeert. Daarnaast verbeter je de kwaliteit van het onderwijs. Dit betekent dat je aandacht besteedt aan de onderwijskundige en vakinhoudelijke kant van het beroep leraar algemene economie.

Driestar Hogeschool, Gouda

Deze opleiding kun je volgen bij Driestar Hogeschool, Gouda in Gouda.

  • Bekostiging: Overheid
  • Studielast: 240 ECTS
7.0
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM (met Economie), NG (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O), NT (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O).
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM (met Economie), NG (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O), NT (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O).
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie, die je kunt volgen bij Driestar Hogeschool in Gouda. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

  • Aantal studenten aan deze opleiding30 studenten

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie (duaal). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze duaal opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 6 studenten gestemd op de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 16.7% een 2, 16.7% een 3, 66.7% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

  • Gemiddelde 7.0 / 10
  • Docenten 7.7 / 10
  • Studiebegeleiding 6.7 / 10
  • Toetsing en informatie 8.0 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 16.7%
3 / 5 16.7%
4 / 5 66.7%
5 / 5 0.0%

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie (duaal). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

  • Docenten beroepsgerichte vakken secundair onderwijs11.4% heeft gekozen voor dit beroep.
  • Docenten algemene vakken secundair onderwijs75.0% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie van Driestar Hogeschool in Gouda achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie. Heb je zelf ook ervaring met Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie van Driestar Hogeschool, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie (duaal) in Gouda de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Loopbaanbegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Gouda!

Veelgestelde Vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie te volgen bij Driestar Hogeschool:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie volgen?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie kun je onder andere bij Driestar Hogeschool in Gouda volgen.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie van Driestar Hogeschool kreeg in 2023 het cijfer 7.0.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM (met Economie), NG (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O), NT (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O).

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie?

Aan de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Algemene Economie studeren momenteel rond de 30 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Burg. Jamessingel 2
2803 PD, Gouda
Zuid-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:54.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud