Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde (Bachelor) – Saxion Next – Deventer

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde (Bachelor) – Saxion Next – Deventer

De hbo bachelorstudie Leraar Aardrijkskunde VO tweedegraads is een voorbereiding op het beroep van leraar in het voortgezet onderwijs, de bve-sector of het beroeps- en volwassenenonderwijs. Je leert hoe je lesstof uitlegt, oefeningen voordoet en leerlingen stimuleert en corrigeert. Daarnaast verbeter je de kwaliteit van het onderwijs. Dit betekent dat je aandacht besteedt aan de onderwijskundige en vakinhoudelijke kant van het beroep leraar aardrijkskunde. Het vak houdt je bezig met het aardoppervlak waarbij veel aandacht geschonken wordt aan de rol van de mens daarin.

Saxion Next, Deventer

Deze opleiding kun je volgen bij Saxion Next, Deventer in Deventer.


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde (duaal). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

  • Docenten algemene vakken secundair onderwijs85.7% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde van Saxion Next in Deventer achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde. Heb je zelf ook ervaring met Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde van Saxion Next, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde (duaal) in Deventer de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Loopbaanbegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Deventer!


Veelgestelde Vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde te volgen bij Saxion Next:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde volgen?

De opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde kun je onder andere bij Saxion Next in volgen.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Aardrijkskunde, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Handelskade 75
7417 DH, Deventer
Overijssel

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:59.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud