Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding (Bachelor) – Windesheim – Zwolle

Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding (Bachelor) – Windesheim – Zwolle

De hbo bachelorstudie Leraar Lichamelijke Oefening VO eerstegraads is een voorbereiding op het beroep leraar. Je leert bewegingsactiviteiten demonstreren en uitleggen en leerlingen helpen en stimuleren. Daarnaast verbeter je de kwaliteit van het onderwijs. Dit betekent dat je aandacht besteedt aan de onderwijskundige en vakinhoudelijke kant van het beroep leraar lichamelijke oefening. Je vergroot je vaardigheid in tal van bewegingssituaties, volgt theorievakken en leert hoe je lesgeeft.

Windesheim, Zwolle

Deze opleiding kun je volgen bij Windesheim, Zwolle in Zwolle.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
7.8
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen havo: Voldoende aanleg en geschiktheid.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen vwo: Voldoende aanleg en geschiktheid.
Vooropleidingseisen: Voldoende aanleg en geschiktheid.

Keuring & Assessment

Voordat je met deze opleiding kunt starten, kijken we naar je motorische aanleg en lichamelijke gezondheid. Zo kunnen we inschatten of je de opleiding veilig en succesvol kunt afronden. De check bestaat uit twee stappen: de sportmedische keuring en een bewegingsassessment. Na je aanmelding in Studielink word je automatisch uitgenodigd voor het assessment. Je maakt wel zelf een afspraak bij een sportmedisch adviescentrum voor een sportmedisch basisonderzoek. Zie onze website voor meer info.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding, die je kunt volgen bij Windesheim in Zwolle. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding834 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 21 eerstejaars
 • Eerstejaars man 71%
 • Eerstejaars vrouw 29%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 81%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 17 studenten gestemd op de opleiding Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 5.9% een 2, 5.9% een 3, 82.4% een 4 en tot slot heeft 5.9% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.8 / 10
 • Sfeer 8.8 / 10
 • Docenten 8.4 / 10
 • Studiebegeleiding 8.6 / 10
 • Toetsing en informatie 7.4 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.4 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 5.9%
3 / 5 5.9%
4 / 5 82.4%
5 / 5 5.9%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Sporttrainers en zweminstructeurs10.4% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Docenten basisonderwijs26.4% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Docenten algemene vakken secundair onderwijs38.8% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Docenten beroepsgerichte vakken secundair onderwijs7.0% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding van Windesheim in Zwolle achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding. Heb je zelf ook ervaring met Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding van Windesheim, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding (deeltijd) in Zwolle de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Zwolle!


Veelgestelde Vragen over Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding te volgen bij Windesheim:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding volgen?

De opleiding Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding kun je onder andere bij Windesheim in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding?

Als je de opleiding Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding wil volgen bij Windesheim, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding?

De opleiding Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding van Windesheim kreeg in 2023 het cijfer 7.8.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding?

Aan de opleiding Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding studeren momenteel rond de 834 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Campus 2
8017 CA, Zwolle
Overijssel

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:54.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud