Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Opera (Master) – Koninklijk Conservatorium (Hogeschool der Kunsten Den Haag) – Den Haag

Opera (Master) – Koninklijk Conservatorium (Hogeschool der Kunsten Den Haag) – Den Haag

De hbo masterstudie Opera is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de hedendaagse operapraktijk. Opera is een in hoofdzaak gezongen en orkestraal begeleid dramatisch toneelspel. Het uitgebreide repertoire (van het jaar 1600 tot nu) omvat verschillende rollen. Deze vragen naast muzikaliteit, enthousiasme, inzicht en discipline tevens om een fysieke, dramatische en emotionele ontwikkeling en inzet van vocalisten.

Hogeschool der Kunsten Den Haag, Den Haag

Deze opleiding kun je volgen bij Hogeschool der Kunsten Den Haag, Den Haag in Den Haag.

  • Collegegeld 2023: € 2314
  • Bekostiging: Overheid
  • Studielast: 120 ECTS

Gerelateerde Thuisstudies

Hieronder vind je enkele thuisstudies die gerelateerd zijn aan de opleiding Opera.

Categorie: Management en HRM | MBA-programma's Opleider: NTI

Operations management omvat processen, organisatiestructuren, strategieën en kwaliteitssystemen. Maar hoe zien die er in de dagelijkse praktijk uit? Deze module gaat daar diep op in! Zo kun je na afloop van deze module van de Master of Business Administration (MBA-opleiding) je kennis direct in de praktijk...

Categorie: Management en HRM | MBA-programma's Opleider: NTI

Met het MBA-programma Business Operations word jij in 12 maanden specialist in informatisering en bedrijfsoptimalisatie. Je volgt 4 masterclasses en doet brede kennis op over Informatie-, Operations-, Strategisch en Financieel management. Van het analyseren van processen, tot budgettering en de rol van IT en...

Categorie: | HBO-programma's Opleider: NTI

Wil je weten hoe je jouw product of dienst op de goede plek op de juiste tijd krijgt? Of wil je gewoon meer weten over operationeel management? Start dan nu met de HBO Operationeel Management opleiding! In het HBO-programma maak je kennis met een aantal aspecten van het managementwezen die essentieel zijn...


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Opera.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

  • Collegejaar 2023
  • Tarief Wettelijk
  • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Opera, die je kunt volgen bij Koninklijk Conservatorium (Hogeschool der Kunsten Den Haag) in Den Haag. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

  • Aantal studenten aan deze opleiding6 studenten

Studiecijfers

  • Percentage buitenlandse studenten 30.00%

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Opera van Koninklijk Conservatorium (Hogeschool der Kunsten Den Haag) in Den Haag achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Opera dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Opera Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Opera. Heb je zelf ook ervaring met Opera van Koninklijk Conservatorium (Hogeschool der Kunsten Den Haag), laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Opera (voltijd) in Den Haag de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Den Haag!

Veelgestelde Vragen over Opera

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Opera te volgen bij Koninklijk Conservatorium (Hogeschool der Kunsten Den Haag):

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Opera volgen?

De opleiding Opera kun je onder andere bij Koninklijk Conservatorium (Hogeschool der Kunsten Den Haag) in Den Haag volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Opera?

Als je de opleiding Opera wil volgen bij Koninklijk Conservatorium (Hogeschool der Kunsten Den Haag), dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Opera, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Opera?

Aan de opleiding Opera studeren momenteel rond de 6 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Juliana van Stolberglaan 1
2595 CA, Den Haag
Zuid-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 13:05.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud