Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs (Associate degree) – Fontys Hogeschool – Eindhoven

Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs (Associate degree) – Fontys Hogeschool – Eindhoven

De hbo associate degree Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs is erop gericht om anderen wegwijs te maken in het beroep waarin je werkt. Je leert veel over het begeleiden en motiveren van leerlingen en het overbrengen van vakinhoudelijke kennis en kunde. De studie biedt de volgende vijf uitstroomprofielen: Bouwtechniek, Elektrotechniek, Installatietechniek, Mechanische Techniek en Motorvoertuigentechniek. Als onderwijsondersteuner geef je zelfstandig les in het beroepsonderwijs en begeleid je practica. De lessen geef je aan leerlingen die een studie volgen voor jouw beroep in het technische vakgebied.

Fontys Hogeschool, Eindhoven

Deze opleiding kun je volgen bij Fontys Hogeschool, Eindhoven in Eindhoven.

 • Niveau: HBO opleiding
 • Soort opleiding: Associate degree
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Voltijd
 • Titel: Associate Degree
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS
8.0
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM (met Wiskunde A of Wiskunde B), NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM (met Wiskunde A of Wiskunde B), NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij helpen! De studiekeuzecheck is een manier om te controleren of de studie die jij hebt gekozen bij je past.. Lees meer!


Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs, die je kunt volgen bij Fontys Hogeschool in Eindhoven. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding28 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 12 eerstejaars
 • Eerstejaars man 100%
 • Eerstejaars vrouw 0%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 64%

Studiecijfers

 • Percentage avonderwijs 100.00%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 10 studenten gestemd op de opleiding Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 20.0% een 3, 60.0% een 4 en tot slot heeft 20.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.0 / 10
 • Sfeer 9.4 / 10
 • Docenten 8.7 / 10
 • Studiebegeleiding 7.3 / 10
 • Toetsing en informatie 7.8 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.2 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 0.0%
3 / 5 20.0%
4 / 5 60.0%
5 / 5 20.0%

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs van Fontys Hogeschool in Eindhoven achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs. Heb je zelf ook ervaring met Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs van Fontys Hogeschool, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs (deeltijd) in Eindhoven de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Eindhoven!

Veelgestelde Vragen over Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs te volgen bij Fontys Hogeschool:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs volgen?

De opleiding Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs kun je onder andere bij Fontys Hogeschool in Eindhoven volgen.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs?

De opleiding Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs van Fontys Hogeschool kreeg in 2023 het cijfer 8.0.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM (met Wiskunde A of Wiskunde B), NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs?

Aan de opleiding Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs studeren momenteel rond de 28 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Rachelsmolen 1
5612 MA, Eindhoven
Noord-Brabant

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 13:02.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud