Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Ocean Technology (Bachelor) – Maritime Institute Willem Barentsz Terschelling (NHL Stenden) – Terschelling

Ocean Technology (Bachelor) – Maritime Institute Willem Barentsz Terschelling (NHL Stenden) – Terschelling

De hbo bachelorstudie Ocean Technology is gericht op het beschrijven van water (zeeën, meren, oceanen, rivieren en kanalen). Je leert verzamelde gegevens te verwerken tot kaarten, tabellen en grafieken. Je meet bijvoorbeeld het getij, de golven, de stroom, de diepte en de samenstelling van de zeebodem. De gegevens die de metingen opleveren gebruik je voor de aanleg van havens, plaatsing van constructies op de zeebodem, aanleg van onderzeese pijpleidingen en verbetering van toegangskanalen.

NHL Stenden, Terschelling

Deze opleiding kun je volgen bij NHL Stenden, Terschelling in Terschelling.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
7.4
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Ocean Technology.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel NG (met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie of Onderzoek en ontwerpen), NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde), NG (met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie of Onderzoek en ontwerpen), NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Na aanmelding in studielink volgt automatisch een uitnodiging voor de NHL-Studiekeuzecheck. Deze check bestaat uit een digitale vragenlijst. Op basis van de uitkomst van deze studiekeuzecheck krijgt de aankomend student een advies. Dit advies is niet bindend. Uiteraard moet de student wel aan de wettelijke toelatingseisen voldoen. Bij inschrijven na 1 mei, is er bij een negatief advies minder tijd voor heroriëntatie.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Ocean Technology, die je kunt volgen bij Maritime Institute Willem Barentsz Terschelling (NHL Stenden) in Terschelling. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding89 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 17 eerstejaars
 • Eerstejaars man 47%
 • Eerstejaars vrouw 53%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 88%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Ocean Technology (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 57 studenten gestemd op de opleiding Ocean Technology. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 12.3% een 2, 15.8% een 3, 59.6% een 4 en tot slot heeft 12.3% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.4 / 10
 • Sfeer 7.9 / 10
 • Docenten 7.0 / 10
 • Studiebegeleiding 7.5 / 10
 • Toetsing en informatie 7.4 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.5 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 12.3%
3 / 5 15.8%
4 / 5 59.6%
5 / 5 12.3%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Ocean Technology (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

hoog

Samenhang baankans met de economie.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Ocean Technology van Maritime Institute Willem Barentsz Terschelling (NHL Stenden) in Terschelling achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Ocean Technology dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Ocean Technology Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Ocean Technology. Heb je zelf ook ervaring met Ocean Technology van Maritime Institute Willem Barentsz Terschelling (NHL Stenden), laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Ocean Technology (voltijd) in Terschelling de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Loopbaanbegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Terschelling!


Veelgestelde Vragen over Ocean Technology

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Ocean Technology te volgen bij Maritime Institute Willem Barentsz Terschelling (NHL Stenden):

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Ocean Technology volgen?

De opleiding Ocean Technology kun je onder andere bij Maritime Institute Willem Barentsz Terschelling (NHL Stenden) in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Ocean Technology?

Als je de opleiding Ocean Technology wil volgen bij Maritime Institute Willem Barentsz Terschelling (NHL Stenden), dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Ocean Technology?

De opleiding Ocean Technology van Maritime Institute Willem Barentsz Terschelling (NHL Stenden) kreeg in 2023 het cijfer 7.4.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Ocean Technology, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde), NG (met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie of Onderzoek en ontwerpen), NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Ocean Technology?

Aan de opleiding Ocean Technology studeren momenteel rond de 89 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Dellewal 8
8881 EG, Terschelling
Fryslân

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:58.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud