Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (Bachelor) – Hanzehogeschool Groningen – Groningen

Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (Bachelor) – Hanzehogeschool Groningen – Groningen

De hbo bachelorstudie Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) leidt op tot Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB'er). Echografie, radiologie, radiotherapie en nucleaire geneeskunde vormen samen de medische beeldvormende en radiotherapeutische technieken (MBRT). Bij echografie, radiologie en nucleaire geneeskunde gaat het vooral om het maken van röntgenafbeeldingen, echo's en computerbeelden van de werking van het menselijk lichaam. Bij radiotherapie staat de bestralingsbehandeling van de patiënt centraal. Je leert onder meer hoe je medische afbeeldingen (bijvoorbeeld röntgenafbeeldingen en echo's) maakt en verwerkt, de negatieve effecten van straling zo klein mogelijk houdt en patiënten voorlicht en voorbereidt op het onderzoek. Verder leer je bestralingsplannen maken: je bereidt de bestraling voor, voert die uit en legt de gegevens vast.

Hanzehogeschool Groningen, Groningen

Deze opleiding kun je volgen bij Hanzehogeschool Groningen, Groningen in Groningen.

  • Collegegeld 2023: € 2314
  • Bekostiging: Overheid
  • Studielast: 240 ECTS

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM (met Wiskunde A of Wiskunde B), NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Als je gaat studeren is het belangrijk dat je een opleiding kiest die bij je past. Nadat je de definitieve keuze hebt gemaakt meld je je aan op Studielink.nl. Na je aanmelding word je door ons uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck. Meld je je voor 1 mei aan, dan heb je recht op deze studiekeuzecheck. De inhoud van de studiekeuzecheck kan verschillen per opleiding.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

  • Collegejaar 2023
  • Tarief Wettelijk
  • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken, die je kunt volgen bij Hanzehogeschool Groningen in Groningen. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

  • Aantal studenten aan deze opleiding473 studenten

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (duaal). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete

Voor het gemiddelde cijfer van deze duaal opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van hebben studenten gestemd op de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 0.0% een 3, 0.0% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

87%

Percentage afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op arbeidsmarkt.


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (duaal). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Oordeel van afgestudeerden

87%

Percentage afgestudeerden vindt studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt.


Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

matig

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

laag

Samenhang baankans met de economie.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

  • Analisten en laboranten levenswetenschappen (m.u.v. medisch)5.7% heeft gekozen voor dit beroep.
  • Laboranten medische diagnostiek en therapie76.1% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken van Hanzehogeschool Groningen in Groningen achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken. Heb je zelf ook ervaring met Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken van Hanzehogeschool Groningen, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (duaal) in Groningen de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Groningen!

Veelgestelde Vragen over Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken te volgen bij Hanzehogeschool Groningen:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken volgen?

De opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken kun je onder andere bij Hanzehogeschool Groningen in Groningen volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken?

Als je de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken wil volgen bij Hanzehogeschool Groningen, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken?

Aan de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken studeren momenteel rond de 473 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Zernikeplein 7
9747 AS, Groningen
Groningen

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:57.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud