Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Maritieme Techniek

HBO Maritieme Techniek

Binnen de studie Maritieme Techniek zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Maritieme Techniek wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Maritieme Techniek-gerelateerde opleidingen.

Associate Degree Maritieme Techniek

De hbo associate degree Maritieme techniek richt zich op ontwerpen en construeren van schepen: de vorm, de drijfkracht, de afmetingen, de kleur en het materiaal. Van een grove schets werk je steeds gedetailleerder naar het bestek, het definitieve plan van waaruit een schip wordt opgebouwd.

Soort opleiding: Associate degree
Eerstejaars aantal: 9
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 9.000
Studenten aantal: 49

Associate degree Maritieme Techniek opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Maritieme Techniek opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Maritieme Techniek-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Associate Degrees pagina!

NHL Stenden

Bachelor Maritieme Techniek

De hbo bachelorstudie Scheepsbouwkunde is gericht op de combinatie van eeuwenoude maritieme tradities en hoogstaande, moderne technieken voor scheepsbouw. Je leert bijvoorbeeld veilige schepen, jachten en booreilanden ontwerpen en construeren. Daarnaast repareer je schepen.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: zeer goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 78
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 39.500
Studenten aantal: 363

Bachelor Maritieme Techniek opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Maritieme Techniek opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Maritieme Techniek-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

NHL Stenden
Hogeschool Rotterdam

Hbo-studies binnen Techniek

Binnen de studiesector hbo Techniek, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:37.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud