Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Interieurarchitectuur (Master) – Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag) – Den Haag

Interieurarchitectuur (Master) – Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag) – Den Haag

De hbo masterstudie Interieurarchitectuur leidt op tot interieurarchitect die creatief, communicatief en onderzoekend te werk gaat. In samenwerking met verschillende partijen zoek je naar passende en innovatieve ontwerpoplossingen. Je leert bestaande architectonische substanties te begrijpen en door middel van onderzoek, beeldvorming en ruimtelijk ontwerp te veranderen. De masterstudie stelt studenten in staat vanuit een brede oriëntatie op de specialistische beroepsmogelijkheden van de interieurarchitectuur zich individueel te specialiseren.

De tweejarige Master Interior Architecture aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK) is op dezelfde manier opgebouwd als een onderzoeks- en ontwerpbureau. Tijdens de Studio's doorloop je het hele proces van een onderzoeks- en ontwerpproject dat bestaat uit: oriëntatie, onderzoek (door ontwerp), analyse, conceptontwikkeling, ontwerp (door onderzoek), presentatie en evaluatie.

Hogeschool der Kunsten Den Haag, Den Haag

Deze opleiding kun je volgen bij Hogeschool der Kunsten Den Haag, Den Haag in Den Haag.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS
7.5
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Interieurarchitectuur.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Interieurarchitectuur, die je kunt volgen bij Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag) in Den Haag. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding21 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 11 eerstejaars
 • Eerstejaars man 36%
 • Eerstejaars vrouw 64%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Interieurarchitectuur (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 12 studenten gestemd op de opleiding Interieurarchitectuur. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 8.3% een 2, 8.3% een 3, 83.3% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.5 / 10
 • Sfeer 8.3 / 10
 • Docenten 8.1 / 10
 • Studiebegeleiding 7.8 / 10
 • Toetsing en informatie 6.8 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.2 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 8.3%
3 / 5 8.3%
4 / 5 83.3%
5 / 5 0.0%

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Interieurarchitectuur van Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag) in Den Haag achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Interieurarchitectuur dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Interieurarchitectuur Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Interieurarchitectuur. Heb je zelf ook ervaring met Interieurarchitectuur van Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag), laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Interieurarchitectuur (voltijd) in Den Haag de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Den Haag!

Veelgestelde Vragen over Interieurarchitectuur

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Interieurarchitectuur te volgen bij Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag):

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Interieurarchitectuur volgen?

De opleiding Interieurarchitectuur kun je onder andere bij Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag) in Den Haag volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Interieurarchitectuur?

Als je de opleiding Interieurarchitectuur wil volgen bij Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag), dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Interieurarchitectuur?

De opleiding Interieurarchitectuur van Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag) kreeg in 2023 het cijfer 7.5.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Interieurarchitectuur, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Interieurarchitectuur?

Aan de opleiding Interieurarchitectuur studeren momenteel rond de 21 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Prinsessegracht 4
2514 AN, Den Haag
Zuid-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 13:05.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud