Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Human Resource Management (Bachelor) – Hogeschool NCOI – Hilversum

Human Resource Management (Bachelor) – Hogeschool NCOI – Hilversum

De hbo bachelorstudie Human Resource Management is gericht op mensen, werk en organisaties. Daar komt veel bij kijken. Zo hebben mensen allerlei wensen en opvattingen over bijvoorbeeld werkinhoud, werkomgeving, beloning, werkklimaat, zekerheden en ontwikkelingsmogelijkheden. Daarnaast hebben organisaties behoefte aan mensen die deskundig, flexibel en gemotiveerd zijn. In het personeelsbeleid wordt geprobeerd zodanig aan die uiteenlopende wensen tegemoet te komen dat mensen op een bevredigende en productieve manier kunnen werken en samenwerken. Daartoe wordt aandacht besteed aan zaken als werving en selectie, loopbaanbeleid, beoordeling van medewerkers, reïntegratie, beloning, studie, kwaliteit van arbeid en organisatie, loopbaanbegeleiding, arbeidsbemiddeling, mobiliteit, ontslag, communicatie, leidinggeven en begeleiden van veranderingsprocessen. Binnen de studie leer je omgaan met methoden en instrumenten voor personeelsbeleid en arbeidsmarkt.

Hogeschool NCOI, Hilversum

Deze opleiding kun je volgen bij Hogeschool NCOI, Hilversum in Hilversum.

Gerelateerde Thuisstudies

Hieronder vind je enkele thuisstudies die gerelateerd zijn aan de opleiding Human Resource Management.

Categorie: Management en HRM | Volledige MBO-opleidingen Opleider: NTI

Werk jij graag gestructureerd en heb jij administratief graag alles op orde? En ben je geïnteresseerd in personeel en organisatie (P&O)? Dan is de MBO-opleiding Medewerker HRM iets voor jou! Daarom kies je voor MBO Medewerker Human Resource Management van het NTI: Diploma in 24 maanden Officieel erkend...

Categorie: Management en HRM | MBO Basisopleidingen Opleider: NTI

Als medewerker HRM zorg jij dat de personeelsadministratie op orde is en ben je het aanspreekpunt voor medewerkers als het gaat om verlof, contracten en ziekmeldingen. Lijkt dat jou wat, maar ben je niet in staat de volledige MBO Medewerker HRM te volgen? Kies dan voor deze mbo  basisopleiding! In 6...

Categorie: Management en HRM | MBA-programma's Opleider: NTI

De inzet en ontwikkeling van mensen en hun talenten is cruciaal voor het succes van een bedrijf. Wanneer medewerkers op de juiste plek binnen de organisatie zitten, kunnen zij beter en sneller anticiperen op veranderingen in de omgeving. Wil jij je als manager of managementondersteuner aanpassen aan de...

Categorie: Management en HRM | Masterprogramma's Opleider: NTI

Mis jij kennis op het gebied van human resource management? Wil je je op masterniveau hierin verdiepen en ben je niet in staat de volledige Master Human Resource Management te volgen? Kies dan voor dit Masterprogramma! In een jaar leer je op een praktijkgerichte manier HRM te analyseren in organisaties, te...

Categorie: Management en HRM | Masters Opleider: NTI

Ben jij een hoger opgeleide HR-professional en heb je de ambitie om je verder binnen je vakgebied te ontwikkelen? Kies dan voor de erkende Master HRM deeltijd. Daarom kies je voor Master Human Resource Management van het NTI: NTI is erkend door Ministerie van OCW Wettelijk erkend masterdiploma Inclusief...


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Human Resource Management.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Human Resource Management (duaal). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

matig

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

gemiddeld

Samenhang baankans met de economie.

erg hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

erg hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Human Resource Management. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Administratief medewerkers, algemeen1.3% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Loonadministrateurs1.3% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Sociaal werkers, groeps- en woonbegeleiders1.3% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Overheidsambtenaren1.5% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Zakelijke dienstverleners1.5% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs1.8% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Informatieverstrekkers2.0% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Bedrijfsartsen, hygiënisten en adviseurs medische veiligheid2.5% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Medewerkers personeelsadministratie20.5% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Specialisten personeels- en loopbaanontwikkeling43.2% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Arbeidsbemiddelaars en uitzendbureaumedewerkers6.8% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Human Resource Management van Hogeschool NCOI in Hilversum achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Human Resource Management dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Human Resource Management Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Human Resource Management. Heb je zelf ook ervaring met Human Resource Management van Hogeschool NCOI, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Human Resource Management (duaal) in Hilversum de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Loopbaanbegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Hilversum!

Veelgestelde Vragen over Human Resource Management

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Human Resource Management te volgen bij Hogeschool NCOI:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Human Resource Management volgen?

De opleiding Human Resource Management kun je onder andere bij Hogeschool NCOI in Hilversum volgen.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Human Resource Management, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Marathon 7
1213 PD, Hilversum
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:59.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud