Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Hotel Management (Bachelor) – Zuyd Hogeschool – Maastricht

Hotel Management (Bachelor) – Zuyd Hogeschool – Maastricht

De hbo bachelorstudie Hoger Hotelonderwijs is gericht op organisaties die gastvrijheid en commerciële dienstverlening centraal stellen. Je kunt daarbij denken aan hotels, restaurants, cateringbedrijven, toeristische organisaties, instellingen voor de gezondheidszorg en recreatiebedrijven. Deze bedrijven en instellingen houden zich bezig met de verzorging van voeding, drank, logies of met recreatie en toerisme. Je leert hoe je binnen deze organisaties leiding geeft en adviseert. Omdat er eveneens aandacht wordt besteed aan dienstverlening in nationale en internationale organisaties, krijg je ook les in moderne vreemde talen. Je kunt stage lopen in het buitenland.

Hotelschool Maastricht biedt 4 x 10 weken onderwijs per jaar. Elk blok v 10 weken sluit je af met een toets en / of een beroepsproduct. Het eerste halfjaar (2 x 10 weken) leer je de verschillende afdelingen van het Teaching Hotel kennen. Ondersteunt door theorielessen ga je aan de slag. Er is een sterke focus op financiele vakken, we leiden jou dan ook voor een mooie managementfunctie. Praktijk doe je ook op tijdens twee stages, waavan in ieder geval de eerste stage in het buitenland zal zijn.

Zuyd Hogeschool, Maastricht

Deze opleiding kun je volgen bij Zuyd Hogeschool, Maastricht in Maastricht.

 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
7.6
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Hotel Management.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM (met een tweede vreemde taal), CM (met Bedrijfseconomie of Economie of M&O), NG (met een tweede vreemde taal), NT (met een tweede vreemde taal).

Wettelijke aanvullende toelatingseisen havo: Voldoende aanleg en geschiktheid voor de opleiding, gelet op de organisatie en inrichting van het onderwijs.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM (met tweede moderne vreemde taal), CM, NG (met tweede moderne vreemde taal), NT (met tweede moderne vreemde taal).

Wettelijke aanvullende toelatingseisen vwo: Voldoende aanleg en geschiktheid voor de opleiding, gelet op de organisatie en inrichting van het onderwijs.
Vooropleidingseisen: Voldoende aanleg en geschiktheid voor de opleiding, gelet op de organisatie en inrichting van het onderwijs.

Studiekeuzecheck

Een weloverwogen studiekeuze vergroot de kans dat je een opleiding met succes afrondt. Daarom krijg je nadat je je voor een opleiding hebt aangemeld in Studielink een uitnodiging voor een studiekeuzecheck via jouw opleiding. Na afloop ontvang je een advies studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck is niet verplicht en bindend, het is wel belangrijk dat er een contactmoment met de opleiding is. Deelname aan de studiekeuzecheck is gratis.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

Verhoogd collegegeld intensief programma: 1

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Hotel Management, die je kunt volgen bij Zuyd Hogeschool in Maastricht. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding1462 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 210 eerstejaars
 • Eerstejaars man 40%
 • Eerstejaars vrouw 60%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 92%
 • Studeert door na afronden opleiding 32%

Studiecijfers

 • Percentage buitenlandse studenten 20.00%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Hotel Management (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 555 studenten gestemd op de opleiding Hotel Management. Waarvan er 0.4% een 1 hebben gegeven, 5.2% een 2, 19.5% een 3, 63.1% een 4 en tot slot heeft 11.9% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.6 / 10
 • Sfeer 8.2 / 10
 • Docenten 7.3 / 10
 • Studiebegeleiding 7.2 / 10
 • Toetsing en informatie 7.2 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.6 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.4%
2 / 5 5.2%
3 / 5 19.5%
4 / 5 63.1%
5 / 5 11.9%
67%

Percentage afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op arbeidsmarkt.


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Hotel Management (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Arbeidsmarktinformatie

Functies na je opleiding hotelmanagement Na de opleiding hotelmanagement kun jij op verschillende posities starten in de (internationale) hotellerie. Maar je bent ook bij vele andere hospitality georiënteerde organisaties breed inzetbaar in advies- of managementfuncties. Denk aan de gezondheidszorg, foodservice, evenementen en toerisme. Natuurlijk kun je ook je eigen onderneming starten. Pas afgestudeerden beginnen vaak in een startersfunctie zoals assistent general manager, assistent Food & Beverage manager, junior projectmanager, productieassistent, sales executive, intercedent of als coördinator of consultant. Afhankelijk van je eigen ambitie groei je door naar een managersfunctie. Lees de interviews met alumni om meer te weten te komen over de diverse carrièremogelijkheden.

78%

Percentage afgestudeerden vond een baan op niveau.

54%

Percentage afgestudeerden vond een baan binnen het vakgebied van de studie.

€ 2,700

Bruto startsalaris op basis van 34 uur per week.

38

Werkuren per week (gemiddeld).

3%

Percentage afgestudeerden is werkloos.

79%

Kiest achteraf voor dezelfde studie.


Oordeel van afgestudeerden

3.9

Cijfer van alumni over tevredenheid bij met huidige baan.

4.0

Cijfer van alumni over carrieremogelijkheden huidige baan.

67%

Percentage afgestudeerden vindt studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt.


Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

slecht

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

gemiddeld

Samenhang baankans met de economie.

erg hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

erg hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Hotel Management. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Teamleiders huishoudelijke diensten en schoonmaak10.1% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Vertegenwoordigers, accountmanagers retail en exportmanagers12.1% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Organisatoren van conferenties en evenementen3.4% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Arbeidsbemiddelaars en uitzendbureaumedewerkers4.0% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs4.0% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Vakspecialisten website-ontwikkeling en -beheer4.7% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Informatieverstrekkers5.4% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Office managers5.4% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Zakelijke dienstverleners5.4% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Specialisten personeels- en loopbaanontwikkeling8.1% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Hotel Management van Zuyd Hogeschool in Maastricht achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Hotel Management dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Hotel Management Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Hotel Management. Heb je zelf ook ervaring met Hotel Management van Zuyd Hogeschool, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Hotel Management (voltijd) in Maastricht de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Maastricht!

Veelgestelde Vragen over Hotel Management

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Hotel Management te volgen bij Zuyd Hogeschool:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Hotel Management volgen?

De opleiding Hotel Management kun je onder andere bij Zuyd Hogeschool in Maastricht volgen.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Hotel Management?

De opleiding Hotel Management van Zuyd Hogeschool kreeg in 2023 het cijfer 7.6.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Hotel Management, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met tweede moderne vreemde taal), CM, NG (met tweede moderne vreemde taal), NT (met tweede moderne vreemde taal).

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Hotel Management?

Aan de opleiding Hotel Management studeren momenteel rond de 1462 studenten in Nederland.

Hoeveel afgestudeerden hebben een baan kunnen krijgen na deze opleiding?

Van alle afgestudeerden aan de opleiding Hotel Management van Zuyd Hogeschool heeft 3% geen baan kunnen krijgen.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Brusselseweg 150
6217 HB, Maastricht
Limburg

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:56.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud