Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Engineering (Associate degree) – Fontys Hogeschool – Venlo

Engineering (Associate degree) – Fontys Hogeschool – Venlo

De hbo associate degree Engineering vormt een brug tussen mbo-niveau 4 en de hbo-studieen Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek. Je leert de eerste fasen ? onderzoeken, ontwerpen, produceren van machines en installaties ? van de Product Life Cycle toepassen. Het onderwijsprogramma besteedt veel aandacht aan een combinatie van inhoudelijke verdieping, analytisch vermogen, communicatie, rapportage en leidinggeven op operationeel niveau. Je werkt aan echte problemen met echte opdrachtgevers.

Fontys Hogeschool, Venlo

Deze opleiding kun je volgen bij Fontys Hogeschool, Venlo in Venlo.

 • Niveau: HBO opleiding
 • Soort opleiding: Associate degree
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Voltijd
 • Titel: Associate Degree
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Engineering.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel NG (met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie of Onderzoek en ontwerpen), NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde), NG (met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie of Onderzoek en ontwerpen), NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Engineering, die je kunt volgen bij Fontys Hogeschool in Venlo. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding31 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 7 eerstejaars
 • Eerstejaars man 100%
 • Eerstejaars vrouw 0%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 66%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Engineering (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben studenten gestemd op de opleiding Engineering. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 0.0% een 3, 0.0% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Sfeer 7.8 / 10
 • Docenten 6.9 / 10
 • Studiebegeleiding 6.8 / 10
 • Toetsing en informatie 6.4 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.3 / 10


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Engineering. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Technisch tekenaars24.0% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Engineering van Fontys Hogeschool in Venlo achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Engineering dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Engineering Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Engineering. Heb je zelf ook ervaring met Engineering van Fontys Hogeschool, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Engineering (deeltijd) in Venlo de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Loopbaanbegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Venlo!


Veelgestelde Vragen over Engineering

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Engineering te volgen bij Fontys Hogeschool:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Engineering volgen?

De opleiding Engineering kun je onder andere bij Fontys Hogeschool in volgen.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Engineering, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde), NG (met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie of Onderzoek en ontwerpen), NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Engineering?

Aan de opleiding Engineering studeren momenteel rond de 31 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Tegelseweg 255
5912 BG, Venlo
Limburg

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 13:07.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud