Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Docent Theater (Bachelor) – Zuyd Hogeschool – Maastricht

Docent Theater (Bachelor) – Zuyd Hogeschool – Maastricht

De hbo bachelorstudie Docent Theater leidt op tot het beroep van theaterdocent. Je leert de kunst van het theater maken en spelen op anderen overbrengen. Verder geef je theater- en CKV-lessen, maak je voorstellingen en begeleid je mensen tijdens educatieve projecten en theatervoorstellingen.

Zuyd Hogeschool, Maastricht

Deze opleiding kun je volgen bij Zuyd Hogeschool, Maastricht in Maastricht.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
8.8
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Docent Theater.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen havo: Technische en fysieke vaardigheid die blijkt uit: dramatische technieken, onderverdeeld in ritme, klank, detail, articulatie, coördinatie, beweging, vermogen tot transformeren en schakelen; vermogen tot concentratie, inleving, gevoelsuiting en observatie. Artistieke aanleg die blijkt uit: creativiteit, inlevingsvermogen, transformeren en samenspel; zelfacceptatie en authenticiteit, verbeelding en fantasie, verbeelde werkelijkheid en geloofwaardig personage; klank- en tekstgevoeligheid, muzikaliteit; originaliteit bij improvisatie; presentatie.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen vwo: Technische en fysieke vaardigheid die blijkt uit: dramatische technieken, onderverdeeld in ritme, klank, detail, articulatie, coördinatie, beweging, vermogen tot transformeren en schakelen; vermogen tot concentratie, inleving, gevoelsuiting en observatie. Artistieke aanleg die blijkt uit: creativiteit, inlevingsvermogen, transformeren en samenspel; zelfacceptatie en authenticiteit, verbeelding en fantasie, verbeelde werkelijkheid en geloofwaardig personage; klank- en tekstgevoeligheid, muzikaliteit; originaliteit bij improvisatie; presentatie.
Vooropleidingseisen: Technische en fysieke vaardigheid die blijkt uit: dramatische technieken, onderverdeeld in ritme, klank, detail, articulatie, coördinatie, beweging, vermogen tot transformeren en schakelen; vermogen tot concentratie, inleving, gevoelsuiting en observatie. Artistieke aanleg die blijkt uit: creativiteit, inlevingsvermogen, transformeren en samenspel; zelfacceptatie en authenticiteit, verbeelding en fantasie, verbeelde werkelijkheid en geloofwaardig personage; klank- en tekstgevoeligheid, muzikaliteit; originaliteit bij improvisatie; presentatie.

Studiekeuzecheck

Een weloverwogen studiekeuze vergroot de kans dat je een opleiding met succes afrondt. Daarom krijg je nadat je je voor een opleiding hebt aangemeld in Studielink een uitnodiging voor een studiekeuzecheck via jouw opleiding. Na afloop ontvang je een advies studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck is niet verplicht en bindend, het is wel belangrijk dat er een contactmoment met de opleiding is. Deelname aan de studiekeuzecheck is gratis.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Docent Theater, die je kunt volgen bij Zuyd Hogeschool in Maastricht. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding47 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 12 eerstejaars
 • Eerstejaars man 33%
 • Eerstejaars vrouw 67%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 97%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Docent Theater (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 12 studenten gestemd op de opleiding Docent Theater. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 0.0% een 3, 58.3% een 4 en tot slot heeft 41.7% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.8 / 10
 • Sfeer 9.3 / 10
 • Docenten 8.9 / 10
 • Toetsing en informatie 8.1 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.3 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 0.0%
3 / 5 0.0%
4 / 5 58.3%
5 / 5 41.7%

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Docent Theater (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Docent Theater. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Regisseurs en producenten televisie, film en theater22.6% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Kunstleraren (particulier)29.0% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Docent Theater van Zuyd Hogeschool in Maastricht achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Docent Theater dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Docent Theater Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Docent Theater. Heb je zelf ook ervaring met Docent Theater van Zuyd Hogeschool, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Docent Theater (deeltijd) in Maastricht de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Maastricht!

Veelgestelde Vragen over Docent Theater

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Docent Theater te volgen bij Zuyd Hogeschool:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Docent Theater volgen?

De opleiding Docent Theater kun je onder andere bij Zuyd Hogeschool in Maastricht volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Docent Theater?

Als je de opleiding Docent Theater wil volgen bij Zuyd Hogeschool, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Docent Theater?

De opleiding Docent Theater van Zuyd Hogeschool kreeg in 2023 het cijfer 8.8.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Docent Theater, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Docent Theater?

Aan de opleiding Docent Theater studeren momenteel rond de 47 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Brusselseweg 150
6217 HB, Maastricht
Limburg

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:55.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud