Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Docent Dans

HBO Docent Dans

Binnen de studie Docent Dans zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Docent Dans wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Docent Dans-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Docent Dans

De hbo bachelorstudie Docent Dans is gericht op de kunstzinnige, theoretische en pedagogisch-didactische kenmerken van dans. Denk bijvoorbeeld aan ballet, showmusicaldans en jazzdans. De studie biedt niet alleen danstraining en presentatietechnieken, ook theorievakken (bijvoorbeeld dansgeschiedenis), creatieve vaardigheden (bijvoorbeeld improvisatie) en management- en ondernemersvaardigheden komen aan bod. Je geeft lessen en workshops, maakt voorstellingen en begeleidt educatieve dansprojecten. Ook ben je bevoegd om dansles te geven.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: laag
Conjuctuur gevoeligheid: erg laag
Eerstejaars aantal: 104
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 15.143
Studenten aantal: 416

Bachelor Docent Dans opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Docent Dans opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Docent Dans-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Hanzehogeschool Groningen
Codarts Hogeschool voor de Kunsten
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Fontys Hogeschool
ArtEZ University of the Arts
Hanzehogeschool Groningen
Hogeschool Leiden

Hbo-studies binnen Kunst en Cultuur

Binnen de studiesector hbo Kunst en Cultuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:36.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud