Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (Bachelor) – Hanzehogeschool Groningen – Groningen

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (Bachelor) – Hanzehogeschool Groningen – Groningen

De hbo bachelorstudie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving leidt op tot het beroep van docent in de beeldende vakken, kunstvakken en CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming). Je doet ervaring op met verschillende media en ontwikkelt je beeldende, didactische en educatieve vaardigheden. Ook verdiep je je in kunsttheorie.

Hanzehogeschool Groningen, Groningen

Deze opleiding kun je volgen bij Hanzehogeschool Groningen, Groningen in Groningen.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
7.4
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen havo: Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen vwo: Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid.
Vooropleidingseisen: Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid.

Studiekeuzecheck

Om toegelaten te worden tot een opleiding aan Academie Minerva, doe je een toelatingsexamen. Deze komt in de plaats van de Studiekeuzecheck die gebruikelijk is bij andere opleidingen. Het toelatingstraject heeft twee rondes. Je kunt direct worden toegelaten of afgewezen na de eerste ronde, of worden uitgenodigd voor een tweede ronde als de toelatingscommissie meer informatie nodig heeft om een besluit te kunnen nemen over je toelating..

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, die je kunt volgen bij Hanzehogeschool Groningen in Groningen. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding96 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 29 eerstejaars
 • Eerstejaars man 17%
 • Eerstejaars vrouw 83%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 89%
 • Studeert door na afronden opleiding 12%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 73 studenten gestemd op de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Waarvan er 2.7% een 1 hebben gegeven, 2.7% een 2, 24.7% een 3, 60.3% een 4 en tot slot heeft 9.6% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.4 / 10
 • Sfeer 8.3 / 10
 • Docenten 8.0 / 10
 • Studiebegeleiding 7.6 / 10
 • Toetsing en informatie 7.2 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.3 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 2.7%
2 / 5 2.7%
3 / 5 24.7%
4 / 5 60.3%
5 / 5 9.6%
57%

Percentage afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op arbeidsmarkt.


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Arbeidsmarktinformatie

86%

Percentage afgestudeerden vond een baan op niveau.

87%

Percentage afgestudeerden vond een baan binnen het vakgebied van de studie.

€ 2,000

Bruto startsalaris op basis van 34 uur per week.

30

Werkuren per week (gemiddeld).

0%

Percentage afgestudeerden is werkloos.

93%

Kiest achteraf voor dezelfde studie.


Oordeel van afgestudeerden

57%

Percentage afgestudeerden vindt studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt.


Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Docenten beroepsgerichte vakken secundair onderwijs11.7% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Docenten algemene vakken secundair onderwijs48.1% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van Hanzehogeschool Groningen in Groningen achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Heb je zelf ook ervaring met Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van Hanzehogeschool Groningen, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (voltijd) in Groningen de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Groningen!

Veelgestelde Vragen over Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Docent Beeldende Kunst en Vormgeving te volgen bij Hanzehogeschool Groningen:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving volgen?

De opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving kun je onder andere bij Hanzehogeschool Groningen in Groningen volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving?

Als je de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving wil volgen bij Hanzehogeschool Groningen, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving?

De opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van Hanzehogeschool Groningen kreeg in 2023 het cijfer 7.4.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving?

Aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving studeren momenteel rond de 96 studenten in Nederland.

Hoeveel afgestudeerden hebben een baan kunnen krijgen na deze opleiding?

Van alle afgestudeerden aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van Hanzehogeschool Groningen heeft 0% geen baan kunnen krijgen.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Zernikeplein 7
9747 AS, Groningen
Groningen

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:56.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud