Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (Bachelor) – Fontys Hogeschool – Tilburg

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (Bachelor) – Fontys Hogeschool – Tilburg

De hbo bachelorstudie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving leidt op tot het beroep van docent in de beeldende vakken, kunstvakken en CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming). Je doet ervaring op met verschillende media en ontwikkelt je beeldende, didactische en educatieve vaardigheden. Ook verdiep je je in kunsttheorie.

Fontys Hogeschool, Tilburg

Deze opleiding kun je volgen bij Fontys Hogeschool, Tilburg in Tilburg.

  • Collegegeld 2023: € 2314
  • Bekostiging: Overheid
  • Studielast: 240 ECTS

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen havo: Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen vwo: Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid.
Vooropleidingseisen: Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid.

Studiekeuzecheck

Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij helpen! De studiekeuzecheck is een manier om te controleren of de studie die jij hebt gekozen bij je past.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

  • Collegejaar 2023
  • Tarief Wettelijk
  • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, die je kunt volgen bij Fontys Hogeschool in Tilburg. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

  • Aantal studenten aan deze opleiding205 studenten

Studiecijfers

  • Percentage avonderwijs 0.00%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (duaal). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

  • Docenten beroepsgerichte vakken secundair onderwijs11.7% heeft gekozen voor dit beroep.
  • Docenten algemene vakken secundair onderwijs48.1% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van Fontys Hogeschool in Tilburg achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Heb je zelf ook ervaring met Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van Fontys Hogeschool, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (duaal) in Tilburg de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Tilburg!


Veelgestelde Vragen over Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Docent Beeldende Kunst en Vormgeving te volgen bij Fontys Hogeschool:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving volgen?

De opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving kun je onder andere bij Fontys Hogeschool in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving?

Als je de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving wil volgen bij Fontys Hogeschool, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving?

Aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving studeren momenteel rond de 205 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Prof. Goossenslaan 1
5022 DM, Tilburg
Noord-Brabant

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:56.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud