Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (Bachelor) – ArtEZ University of the Arts – Arnhem

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (Bachelor) – ArtEZ University of the Arts – Arnhem

De hbo bachelorstudie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving leidt op tot het beroep van docent in de beeldende vakken, kunstvakken en CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming). Je doet ervaring op met verschillende media en ontwikkelt je beeldende, didactische en educatieve vaardigheden. Ook verdiep je je in kunsttheorie.

In de vier jaar studie aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in Arnhem verdiep je je in kunst, design en educatie. Je gaat maken, kijken, experimenteren, organiseren, discussiëren, lezen, les geven, presenteren, beschrijven, analyseren en leren. De opleiding in het kort: 1e jaar: brede oriëntatie 2e en 3e jaar: jouw eigen spoor 4e jaar: specialisatie

ArtEZ University of the Arts, Arnhem

Deze opleiding kun je volgen bij ArtEZ University of the Arts, Arnhem in Arnhem.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
8.0
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen havo: Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen vwo: Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid.
Vooropleidingseisen: Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid.

Tijdens de aanmeld- en toelatingsprocedure wordt ook de studiekeuzecheck meegenomen. . Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, die je kunt volgen bij ArtEZ University of the Arts in Arnhem. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding228 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 32 eerstejaars
 • Eerstejaars man 13%
 • Eerstejaars vrouw 88%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 88%
 • Studeert door na afronden opleiding 0%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 45 studenten gestemd op de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Waarvan er 2.2% een 1 hebben gegeven, 2.2% een 2, 8.9% een 3, 66.7% een 4 en tot slot heeft 20.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.0 / 10
 • Sfeer 8.7 / 10
 • Docenten 8.1 / 10
 • Studiebegeleiding 7.5 / 10
 • Toetsing en informatie 7.5 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.0 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 2.2%
2 / 5 2.2%
3 / 5 8.9%
4 / 5 66.7%
5 / 5 20.0%
69%

Percentage afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op arbeidsmarkt.


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Oordeel van afgestudeerden

69%

Percentage afgestudeerden vindt studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt.


Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Docenten beroepsgerichte vakken secundair onderwijs11.7% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Docenten algemene vakken secundair onderwijs48.1% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van ArtEZ University of the Arts in Arnhem achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Heb je zelf ook ervaring met Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van ArtEZ University of the Arts, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (deeltijd) in Arnhem de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Loopbaanbegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Arnhem!

Veelgestelde Vragen over Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Docent Beeldende Kunst en Vormgeving te volgen bij ArtEZ University of the Arts:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving volgen?

De opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving kun je onder andere bij ArtEZ University of the Arts in Arnhem volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving?

Als je de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving wil volgen bij ArtEZ University of the Arts, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving?

De opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van ArtEZ University of the Arts kreeg in 2023 het cijfer 8.0.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving?

Aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving studeren momenteel rond de 228 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Onderlangs 9
6812 CE, Arnhem
Gelderland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:56.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud