Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Design (Associate degree) – HKU – Utrecht

Design (Associate degree) – HKU – Utrecht

Ben jij geinteresseerd in de opleiding 'Design' van HKU in Utrecht, Utrecht? Op deze pagina vind je alle informatie over deze opleiding.

Mocht je nog bepaalde informatie missen of zie je informatie dat onjuist is? Of wellicht zit je nog met vragen? Stel ze onderaan in de reacties of neem contact op met HKU via het formulier. Zo houden we samen de informatie up-to-date voor alle (toekomstige) studenten!

HKU, Utrecht

Deze opleiding kun je volgen bij HKU, Utrecht in Utrecht.

 • Niveau: HBO opleiding
 • Soort opleiding: Associate degree
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Deeltijd
 • Titel: Associate Degree
 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS
7.5
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Gerelateerde Thuisstudies

Hieronder vind je enkele thuisstudies die gerelateerd zijn aan de opleiding Design.

Categorie: Exact en Informatica | PC opleidingen Opleider: NTI

Wil je zelf een website leren bouwen? Of heb je al een website, maar weet je niet hoe je die moet onderhouden? Dan is de cursus Webdesigner van NTI geknipt voor jou. Na de cursus Webdesign kun je zelf een goede en gebruiksvriendelijke website maken. Je leert over CSS, HTML, vormgeving, cookies en meer. Je...

Categorie: STAP, Computer & Internet, Eigen zaak | STAP, Computer & Internet, Eigen zaak Opleider: Laudius

Met de cursus webdesign kun jij straks een website ontwerpen in je eigen stijl. Na het volgen van deze korte cursus bouw je zonder problemen een aansprekende, interactieve en gebruiksvriendelijke website voor jezelf, je vereniging of je eigen bedrijf. Je leert werken met populaire freeware (GRATIS software),...

Categorie: Exact en Informatica | Beroepsopleidingen Opleider: NHA

Zelf websites ontwikkelen? Volg de cursus Webdesign Wil je een website maken voor je eigen bedrijf of vereniging? Of wil je van webdesign je beroep maken? De professionele cursus Webdesign leert je vlot de kneepjes van het vak. Een goede website is voor iedere organisatie een must. Online zichtbaarén...

Categorie: Exact en Informatica | ICT-opleidingen Opleider: NTI

Lijkt het jou leuk om websites te bouwen, te beheren en te implementeren? Houd je van gestructureerd werken, ben je ondernemend en kwaliteitsgericht? Dan is de Vakopleiding Webdesigner zeer geschikt voor jou. Daarom kies je voor Vakopleiding Webdesigner van het NTI: Erkende onderwijsinstelling Beste...

Categorie: Exact en Informatica | Beroepsopleidingen Opleider: NHA

Kennismaken met desktop publishing? Volg de cursus Scribus Ben je verantwoordelijk voor de lay-out van het verenigingsblad voor je sportclub? Wil je uitnodigingen maken voor verjaardagen of feestjes? Met de cursus Scribus leer je snel en gemakkelijk een goede lay-out maken. Scribus is een desktop publishing...


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Design.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen havo: Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen vwo: Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid.
Vooropleidingseisen: Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid.

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Design, die je kunt volgen bij HKU in Utrecht. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding63 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 38 eerstejaars
 • Eerstejaars man 34%
 • Eerstejaars vrouw 66%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 85%
 • Studeert door na afronden opleiding 17%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Design (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 47 studenten gestemd op de opleiding Design. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 2.1% een 2, 27.7% een 3, 63.8% een 4 en tot slot heeft 6.4% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.5 / 10
 • Sfeer 8.4 / 10
 • Docenten 7.7 / 10
 • Studiebegeleiding 8.1 / 10
 • Toetsing en informatie 7.1 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.5 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 2.1%
3 / 5 27.7%
4 / 5 63.8%
5 / 5 6.4%


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Design van HKU in Utrecht achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Design dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Design Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Design. Heb je zelf ook ervaring met Design van HKU, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Design (voltijd) in Utrecht de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Utrecht!


Veelgestelde Vragen over Design

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Design te volgen bij HKU:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Design volgen?

De opleiding Design kun je onder andere bij HKU in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Design?

Als je de opleiding Design wil volgen bij HKU, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Design?

De opleiding Design van HKU kreeg in 2023 het cijfer 7.5.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Design, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Design?

Aan de opleiding Design studeren momenteel rond de 63 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Nieuwekade 1
3511 RV, Utrecht
Utrecht

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 13:07.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud