Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Circus and Performance Art (Bachelor) – Fontys Hogeschool – Tilburg

Circus and Performance Art (Bachelor) – Fontys Hogeschool – Tilburg

De hbo bachelorstudie Circus Arts is gericht op het aanleren van circustechnieken waardoor je als circuskunstenaar multi-inzetbaar bent. Je ontwikkelt een hoogwaardige professionele uitvoeringskwaliteit en combineert dit met een persoonlijk onderscheidend artistiek profiel en je wordt voorbereid op de plaats van de circuskunst als beroep in de samenleving.

Fontys Hogeschool, Tilburg

Deze opleiding kun je volgen bij Fontys Hogeschool, Tilburg in Tilburg.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
7.7
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Circus and Performance Art.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen havo: Technische en fysieke vaardigheid die blijkt uit: basis circustechnische vaardigheden en ontwikkelingsmogelijkheden; fysieke mogelijkheden en aanleg; natuurlijke bewegingscoördinatie. Artistieke aanleg die blijkt uit: creativiteit, inlevingsvermogen en zeggingskracht; authenticiteit en originaliteit bij improvisatie en het creëren van circusmateriaal; stijlgevoel en presentatie.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Wettelijke aanvullende toelatingseisen vwo: Technische en fysieke vaardigheid die blijkt uit: basis circustechnische vaardigheden en ontwikkelingsmogelijkheden; fysieke mogelijkheden en aanleg; natuurlijke bewegingscoördinatie. Artistieke aanleg die blijkt uit: creativiteit, inlevingsvermogen en zeggingskracht; authenticiteit en originaliteit bij improvisatie en het creëren van circusmateriaal; stijlgevoel en presentatie.
Vooropleidingseisen: Technische en fysieke vaardigheid die blijkt uit: basis circustechnische vaardigheden en ontwikkelingsmogelijkheden; fysieke mogelijkheden en aanleg; natuurlijke bewegingscoördinatie. Artistieke aanleg die blijkt uit: creativiteit, inlevingsvermogen en zeggingskracht; authenticiteit en originaliteit bij improvisatie en het creëren van circusmateriaal; stijlgevoel en presentatie.

Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij helpen! De studiekeuzecheck is een manier om te controleren of de studie die jij hebt gekozen bij je past..

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Circus and Performance Art, die je kunt volgen bij Fontys Hogeschool in Tilburg. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding59 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 21 eerstejaars
 • Eerstejaars man 14%
 • Eerstejaars vrouw 86%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 63%
 • Studeert door na afronden opleiding 0%

Studiecijfers

 • Percentage avonderwijs 0.00%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Circus and Performance Art (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 23 studenten gestemd op de opleiding Circus and Performance Art. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 4.3% een 2, 26.1% een 3, 52.2% een 4 en tot slot heeft 17.4% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.7 / 10
 • Sfeer 9.0 / 10
 • Docenten 7.4 / 10
 • Studiebegeleiding 7.7 / 10
 • Toetsing en informatie 7.1 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.9 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 4.3%
3 / 5 26.1%
4 / 5 52.2%
5 / 5 17.4%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Circus and Performance Art (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

matig

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg hoog

Samenhang baankans met de economie.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Circus and Performance Art van Fontys Hogeschool in Tilburg achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Circus and Performance Art dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Circus and Performance Art Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Circus and Performance Art. Heb je zelf ook ervaring met Circus and Performance Art van Fontys Hogeschool, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Circus and Performance Art (voltijd) in Tilburg de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Tilburg!


Veelgestelde Vragen over Circus and Performance Art

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Circus and Performance Art te volgen bij Fontys Hogeschool:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Circus and Performance Art volgen?

De opleiding Circus and Performance Art kun je onder andere bij Fontys Hogeschool in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Circus and Performance Art?

Als je de opleiding Circus and Performance Art wil volgen bij Fontys Hogeschool, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Circus and Performance Art?

De opleiding Circus and Performance Art van Fontys Hogeschool kreeg in 2023 het cijfer 7.7.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Circus and Performance Art, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Circus and Performance Art?

Aan de opleiding Circus and Performance Art studeren momenteel rond de 59 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Prof. Goossenslaan 1
5022 DM, Tilburg
Noord-Brabant

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 13:00.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud