Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Hbo Bouwkunde

Hbo Bouwkunde

Overal om je heen zie je het resultaat uit bouwkunde, denk aan gebouwen zoals jouw eigen woning, de school, of de winkels in jouw eigen dorp of stad. Hier hebben bouwkundigen hard aan gewerkt om deze mooie panden neer te zetten. Met de hbo-opleiding Bouwkunde leer jij ook de kneepjes van dit vak. Denk hierbij aan taken zoals het ontwerpen en berekenen van constructies of het coördineren en zorgen voor de juiste kwaliteit hiervan.

Het mooie van deze hbo-opleiding is dat je na de studie aan de slag kunt bij een flinke diversiteit aan bedrijven. Denk bijvoorbeeld eens aan de bouwkundigen die werken bij projectontwikkelaars, woningcorporaties, constructiebedrijven en zo nog veel meer. Dus lijkt het jou leuk om prachtige gebouwen te bedenken, ontwerpen en maken? En wil jij je specialiseren in hoe je dit precies doet, wat er mogelijk is met de verschillende bouwmaterialen en kun je goed rekenen? Dan is de opleiding hbo Bouwkunde een geschikte keuze! Kijk nu snel verder wat de mogelijkheden qua opleidingen zijn, binnen deze hbo studiesector!

Toelatingseisen voor de opleiding

Om toegelaten te worden tot de opleiding hbo Bouwkunde, dien je te voldoen aan een aantal toelatingseisen. Dit houdt in dat je een bepaald diploma hebt behaald, voordat je aan deze opleiding kunt beginnen. Hieronder hebben wij de algemene toelatingseisen voor je op een rij gezet, dit zijn de meest gehanteerde eisen. Let wel op; het verschilt per hogeschool wat de toelatingseisen zijn. Daarnaast kan een hogeschool ook nog ervoor kiezen om bepaalde vakken als toelatingseis binnen jouw diploma te vragen. Kijk dus goed per school welke eisen er zijn en of jij hier wel of niet aan voldoet.

Havo

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij

Vwo

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij

Mbo

  • Niveau 4

Alle hbo-opleidingen Bouwkunde

Hieronder vind je het overzicht aan opleidingen Bouwkunde van de instellingen die zijn aangemeld bij ons platform. Kijk goed naar de toelatingseisen en andere faciliteiten die de hogeschool te bieden heeft, voordat je een keuze maakt!

Helaas, geen resultaat gevonden. Probeer het nog eens of neem contact met ons op via info@studiegids.nl!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 22 november 2020 om 16:12.

Bronnen: geen

Skip to content