Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Bouwkunde

HBO Bouwkunde

Binnen de studie Bouwkunde zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Bouwkunde wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Bouwkunde-gerelateerde opleidingen.

Associate Degree Bouwkunde

De hbo associate degree Bouwkunde is gericht op projecten voor wonen, werken en recreëren. In deze projecten leer je bouwen, beheren en inrichten. Je doet de kennis op die je nodig hebt voor het bouw- en ontwerpproces, zoals inzicht in zaken als ontwerp, beheer, constructie en uitvoering. Daarnaast besteed je aandacht aan de economische, maatschappelijke, architectonische, technische en stedenbouwkundige aspecten van bouwen. Na deze studie kun je aan de slag op de arbeidsmarkt of je kiest voor de bijbehorende bachelorstudie.

Soort opleiding: Associate degree
Eerstejaars aantal: 46
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 23.500
Studenten aantal: 114

Associate degree Bouwkunde opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Bouwkunde opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Bouwkunde-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Associate Degrees pagina!

Windesheim
Saxion

Bachelor Bouwkunde

De hbo bachelorstudie Bouwkunde is gericht op projecten voor wonen, werken en recreëren. Deze projecten leren je bouwen, beheren en inrichten. Je doet de kennis op die je nodig hebt voor het bouw- ontwerp- en uitvoeringsproces, zoals inzicht in zaken als ontwerp, beheer, constructie en uitvoering. Daarnaast besteed je aandacht aan de economische, maatschappelijke, architectonische, technische en stedenbouwkundige aspecten van bouwen.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 1749
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 149.833
Studenten aantal: 5984

Bachelor Bouwkunde opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Bouwkunde opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Bouwkunde-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Saxion
HAN University of Applied Sciences
Windesheim
Hogeschool Inholland
Avans Hogeschool
Avans Hogeschool
Hogeschool Inholland
NHL Stenden
De Haagse Hogeschool
Hogeschool Rotterdam

Hbo-studies binnen Techniek

Binnen de studiesector hbo Techniek, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:35.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud