Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

HBO Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Binnen de studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

De hbo bachelorstudie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek is gericht op onderzoek van materiaal van uiteenlopende aard en herkomst, variërend van organismen (dieren) tot bloedmonsters, weefsels, gekweekte cellen en levens- en geneesmiddelen. Dit onderzoek voer je uit in medische, biochemische of biologische laboratoria. In de biologische sector bestudeer je processen in organismen. Daarnaast werk je aan het aanpassen en modificeren van organismen, zodat ze voor de mens extra nuttig zijn. Je ontwikkelt bijvoorbeeld bacteriën die milieuvervuilende stoffen afbreken of grondstoffen voor medicijnen. De resultaten van dergelijke onderzoeken gebruik je om praktische problemen rond natuurbeheer, milieu of gezondheid op te lossen. In de medische sector (ziekenhuizen of laboratoria) onderzoek je patiëntenmateriaal. Je doet bijvoorbeeld microscopisch onderzoek naar ziekteverwekkers (zoals bacteriën en virussen) of chemisch onderzoek naar bloed en urine.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: matig
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: laag
Eerstejaars aantal: 1645
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 154.000
Studenten aantal: 5965

Bachelor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

NHL Stenden
Saxion
NHL Stenden
Avans Hogeschool
Hogeschool Leiden
Hanzehogeschool Groningen
Hogeschool Rotterdam
Saxion
HAN University of Applied Sciences
Hogeschool Utrecht

Hbo-studies binnen Aarde en Milieu

Binnen de studiesector hbo Aarde en Milieu, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:35.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud