Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Bestuurskunde/Overheidsmanagement (Bachelor) – Avans Hogeschool – Den Bosch

Bestuurskunde/Overheidsmanagement (Bachelor) – Avans Hogeschool – Den Bosch

De hbo bachelorstudie Bestuurskunde/Overheidsmanagement is gericht op beleids- en beheersmatige vraagstukken in de publieke sector en in non-profitorganisaties. Je bestudeert organisaties en het functioneren van (groepen) mensen in deze organisaties. Daarnaast komt de rol van de overheid in samenwerkingsverbanden met burgers en bedrijven aan bod. Verder besteed je aandacht aan politieke en maatschappelijke verhoudingen en problemen, het beleidsproces en communicatievraagstukken.

Avans Hogeschool, Den Bosch

Deze opleiding kun je volgen bij Avans Hogeschool, Den Bosch in 's-hertogenbosch.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement, die je kunt volgen bij Avans Hogeschool in 's-hertogenbosch. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding455 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 13 eerstejaars
 • Eerstejaars man 62%
 • Eerstejaars vrouw 38%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 93%
 • Studeert door na afronden opleiding 0%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben studenten gestemd op de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 0.0% een 3, 0.0% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Docenten 7.5 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.1 / 10


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

matig

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

gemiddeld

Samenhang baankans met de economie.

erg hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

erg hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Overheidsambtenaren29.7% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Bestuurskunde/Overheidsmanagement van Avans Hogeschool in 's-hertogenbosch achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Bestuurskunde/Overheidsmanagement dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Bestuurskunde/Overheidsmanagement Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Bestuurskunde/Overheidsmanagement. Heb je zelf ook ervaring met Bestuurskunde/Overheidsmanagement van Avans Hogeschool, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement (deeltijd) in 's-hertogenbosch de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Loopbaanbegeleiders of Loopbaanbegeleiders in 's-hertogenbosch!


Veelgestelde Vragen over Bestuurskunde/Overheidsmanagement

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Bestuurskunde/Overheidsmanagement te volgen bij Avans Hogeschool:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement volgen?

De opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement kun je onder andere bij Avans Hogeschool in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement?

Als je de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement wil volgen bij Avans Hogeschool, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement?

Aan de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement studeren momenteel rond de 455 studenten in Nederland.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Onderwijsboulevard 215
5223 DE, 's-hertogenbosch
Noord-Brabant

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 13:00.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud