Inhoudsopgave

Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Hbo Associate Degrees

Hbo Associate Degrees

Heb jij een mbo-4 opleiding afgerond en wil je graag richting een hbo opleiding? Dan kun je nadenken over een associate degree-opleiding (Ad), zodat je hierna verder kunt gaan richting een hbo bachelor. Een associate degree is een studie van twee jaar op hbo niveau. Er is geen associate degree mogelijk op wo niveau, je kunt daar alleen de wo bachelor en wo master volgen.

De opleidingen zijn vooral praktijkgericht, oftewel het oplossen van welbekende problemen en situaties. De opleidingen sluiten daarom ook perfect aan op het bedrijfsleven en bepaalde hbo functies. Echter gebruiken de meeste studenten de associate degree om daarna door te stromen richting een hbo bachelor opleiding.

Kijk nu snel hieronder naar de verschillende mogelijkheden voor een hbo associate degree opleiding in Nederland!

Alle hbo associate degree opleidingen

Vraag informatie aan!
Avans Hogeschool
Fontys Hogeschool
LOI Hogeschool
LOI Hogeschool
Avans Hogeschool
HAN University of Applied Sciences
SDO Hogeschool voor Moderne Bedrijfskunde
SDO Hogeschool voor Moderne Bedrijfskunde
Fontys Hogeschool
Iselinge Hogeschool
HZ University of Applied Sciences
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Hogeschool Inholland
Business School Notenboom
Hogeschool Tio

Veelgestelde vragen over hbo associate degrees

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over hbo associate degrees. Zit je zelf nog met vragen, stel ze dan bij de onderwijsinstelling naar keuze, of laat ze achter in de reacties onderaan deze pagina!

Waar vind ik een overzicht van alle hbo associate degrees?

Op deze pagina van Studiegids.nl vind je een compleet overzicht van de hbo associate degrees in zowel binnenland als buitenland! Filter op locatie of interesse en vind jouw hbo associate degree!

Waar kan ik een hbo associate degree volgen?

Er zijn verschillende onderwijsinstellingen door het hele land, waar je een hbo associate degree kunt volgen. Wil jij je inschrijven, kijk dan eens bij ons complete overzicht en kies jouw locatie uit!

Wat kost het volgen van een hbo associate degree?

De kosten van een hbo associate degree zijn afhankelijk van de onderwijsinstelling en de associate degree. Ook de locatie kan van invloed zijn, volg je het bijv. in Nederland of in het buitenland? Kijk voor meer informatie bij de hbo associate degree naar keuze en kijk naar de kosten!

Wat kun je met een hbo associate degree?

De meeste studenten die voor een hbo associate degree gaan, stromen hierna verder naar een hbo bachelor. Echter omdat de opleidingen goed aansluiten op het bedrijfsleven, zou je er ook voor kunnen kiezen om daarna voor een gerelateerde baan te gaan.

Zijn er ook particuliere hbo associate degrees?

Naast bekostigd regulier onderwijs, is het ook mogelijk om een hbo associate degree te volgen via particulier onderwijs. Kijk voor de mogelijkheden op onze pagina, zodat je een compleet overzicht kunt vinden en goed geïnformeerd een keuze kunt maken!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 juli 2023 om 13:55.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud