Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Archeologie

HBO Archeologie

Binnen de studie Archeologie zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Archeologie wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Archeologie-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Archeologie

De hbo bachelorstudie Archeologie is gericht op archeologie. Je leert vaardigheden die je nodig hebt als archeologisch onderzoeksassistent, ook wel veldtechnicus genaamd, zoals het managen van een project en het documenteren van vondsten. Een veldtechnicus kan een archeoloog veel werk uit handen nemen, bijvoorbeeld door graafwerkzaamheden te verrichten, grondsporen te interpreteren en veldwerk te documenteren.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: redelijk
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: hoog
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 125
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 125.000
Studenten aantal: 475

Bachelor Archeologie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Archeologie opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Archeologie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Saxion

Hbo-studies binnen Kunst en Cultuur

Binnen de studiesector hbo Kunst en Cultuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:35.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud