Studiegids » Studieverenigingen » L.G. Snellius

L.G. Snellius

Snellius is de studievereniging door en voor master- en PhD-studenten van de afdeling Geoscience and Remote Sensing aan de TU Delft. Onze vereniging is uniek aan de TU Delft in die zin dat ze zowel PhD- als masterstudenten verzamelt en dat van zowel de opleiding Civiele Techniek als Applied Earth Sciences! Samen ondernemen we gezellige activiteiten, verbinden we studenten met bedrijven en waken we over de kwaliteit van ons onderwijs. Het bestuur wisselt jaarlijks en vertegenwoordigt de leden goed: het bestaat uit een mix van master- en PhD-, Nederlandse en internationale en mannelijke en vrouwelijke studenten.

Informatie over L.G. Snellius

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van L.G. Snellius. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1940 (opleiding Geodesie), herstart in 2012 (afdeling Geoscience and Remote Sensing)
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Master- en PhD-studenten van de afdeling Geoscience and Remote Sensing op de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de TU Delft.
Aantal leden/contribuanten:140
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Wisselend.
Bestuur / kantoorlocatie:Kamer 2.12.6 van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen: Stevinweg 1, 2628CN Delft.
Stad:Leiden
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Wisselend.
Prijs contributie:15

Geschiedenis

Het Landmeetkundig Gezelschap Snellius is vernoemd naar Willebrord Snel van Royen (ook bekend onder zijn Latijnse naam “Snellius”), een vooraanstaande wiskundige, natuurkundige en astronoom uit de Gouden Eeuw. Hij is het best gekend van “de wet van Snellius” uit de optica en doordat hij de eerste wetenschapper werd die de omtrek van de aarde berekende.

Tijdens de turbulente jaren van de Tweede Wereldoorlog besloten enkele studenten van de opleiding Geodesie het Landmeetkundig Gezelschap Snellius op te richten als alternatief voor Practische Studie (de studievereniging voor studenten Civiele Techniek). Dit gebeurde in 1940. Na de oorlog groeide het aantal studenten aan de faculteit Geodesie als ook de vereniging Snellius. Snellius had zijn eigen bar, zomerkamp en de faculteit zijn eigen gebouw. Rond het jaar 2000 kende de faculteit wat mindere jaren helaas, het aantal studenten daalde en in 2003 besloot de TU Delft om de faculteit op te doeken. De studie werd omgezet in de master Geomatics en verhuisde naar de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Dit leidde tot het einde van het gezelschap Snellius.

Toen de afdeling in 2012 verhuisde naar de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen werd een nieuwe masteropleiding geboren: Geoscience and Remote Sensing. Waar de oude opleiding Geodesie zich vooral richtte op positionering, overziet de nieuwe opleiding een veel breder spectrum aan disciplines: vnl. het vanuit de ruimte bestuderen van onze veranderende Aarde is hot topic. Ook veel PhD-studenten werden verbonden aan de afdeling. Met de doorstart van het dispuut Snellius in 2012 hopen we iets toe te voegen aan de afdeling, zowel op het vlak van onderwijs als sociaal.

Activiteiten

Het bouwen en onderhouden van een hechte Geoscience and Remote Sensing community:
– Studiepauzes/drinks voorzien op onze afdeling.
– Het organiseren van vrijblijvende sociale activiteiten buiten de TU (actief en minder actief).

Het verbinden van studenten met bedrijven/alumni en andersom:
– Regelen van excursies naar interessante bedrijven.
– Plannen van lunch lezingen.
– Het plannen van alumni evenementen.

Het bewaken van de kwaliteit van het onderwijs:
– Organiseren van student-docent feedback momenten.
– Beschikbaar zijn voor potentiële toekomstige studenten.
– Het stroomlijnen van deelname aan de Opleidingscommissie.

Missie & Visie

Het doorbreken van de barrières tussen masterstudenten, PhD-studenten, docenten, alumni en relevante bedrijven om samen te bouwen aan een hechte Geoscience and Remote Sensing community – binnen en buiten onze afdeling op de TU Delft.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 21 februari 2020 om 16:18.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud