Studiegids » studiekeuze » Loopbaanbegeleiding » Ting

Ting

Komt het kiezen van een vervolgstudie ineens snel dichterbij? En heb je nog geen idee wat je wilt gaan doen? Of heb je wel ideeën maar overheerst toch de twijfel? Moet je wellicht wat extra haast maken vanwege een numerus fixus op bepaalde opleidingen? Of ben je aan een studie begonnen en er inmiddels achter gekomen dat dit toch niet ‘jouw studie’ is?

In één keer de goede keuze maken!
De juiste studiekeuze maken kan best lastig zijn. Veel jongeren zien door de bomen het bos niet meer. Het onderwijsaanbod in Nederland is dan ook erg groot. Hoe bepaal je nu waar je écht op je plek bent en gelukkig van wordt?! In één keer ‘goed kiezen’ is natuurlijk wat je het liefst wilt. Een ‘verkeerde keuze’ brengt immers onnodige kosten en teleurstelling met zich mee. Ga je van studie switchen? Dan is het des te belangrijker dat je met een zeker gevoel kiest!

Informatie over Ting

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van Ting. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina.

Bedrijfsnaam:Ting
Telefoonnummer:(030) 260 09 69
Algemeen Emailadres:info@ting.nl
Studiebegeleiding op locatie: Utrecht, Nieuwegein
Online studiebegeleiding mogelijk:Nee
Diensten:
Tarief Loopbaanbegeleiding:Vanaf €275 per traject

Begeleiding Werkwijze / Methode

Voor het afnemen van de SPA werken wij samen met een professionele studiekeuzeadviseur/SPA-coach die al meer dan 500 jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar heeft begeleid naar de juiste studiekeuze. Het traject kent de volgende 6 stappen:

Nadat je je hebt ingeschreven om het studiekeuze-traject te doen nemen we eerst telefonisch contact op, om jouw hulpvraag goed door te spreken.

Vervolgens krijg je via de mail een uitnodiging voor een assessment (online vragenlijst).

Je vult deze digitale vragenlijst in, waarbij je telkens aangeeft wat het meest en wat het minst bij je past. Het is géén test en er is geen goed of fout. Het vergelijkt jou niet met anderen, alleen met jezelf. (Gemiddelde duur van het invullen: ca. 8 minuten)
Je ontvangt de resultaten van het assessment (de zogenoemde Student Profiel Analyse – SPA) per mail en we plannen een afspraak voor het coachingsgesprek. Dit rapport geeft gelijk al heel veel inzicht in wie jij bent, wat jou motiveert en wat jouw persoonlijke talenten zijn, evenals je sterke en zwakke(re) punten.

Voorafgaand aan het coachingsgesprek vragen wij je om de profielanalyse aandachtig door te lezen en de inhoud te delen met je ouders of vrienden; om te vast te stellen wat het meest herkenbaar is.
De (1 ½ uur durende) coachingssessie heeft veel weg van een ontdekkingsreis!

In het eerste deel van het gesprek kom je ineens veel over jezelf te weten: jouw talenten, jouw voorkeursgedrag, jouw motivatoren, welke taakaccenten/en of beroepen bij jou passen. Dit zijn belangrijke aanwijzingen, om te voorspellen of jij het straks naar je zin gaat hebben (lees: echt blij wordt) binnen een bepaalde studierichting. Vaak krijg je een gevoel bevestigd dat je al eerder had over jezelf, maar niet onder woorden kon brengen richting je ouders. De informatie versterkt je zelfbeeld en geeft meteen een stukje zelfvertrouwen: ‘YES, dat ben ik!’ Vervolgens ga je met de daadwerkelijke studiekeuze aan de slag. Eerst stellen we samen jouw top-5 van studiedomeinen vast. Deze domeinen combineren we met de opgedane inzichten uit de SPA en het Studiekeuze Richtlijnen (SKR)rapport. (Het SKR–rapport wordt het zij op MBO, HBO of W.O.-niveau weergegeven afhankelijk van jouw vraag) Dit levert een aantal voorkeursstudies op. Aan de hand van Studie Keuzegids nemen we elke opleiding grondig door.

Aan het eind van het gesprek ga je – geïnspireerd – de deur uit met jouw persoonlijke top-3 van studies. En weet je welke vragen je moet stellen (gezien jouw profiel) tijdens de open en/of meeloopdagen van de verschillende opleidingen. Deze helpen je om uiteindelijk jouw definitieve keuze te maken voor de studie die (qua sfeer, structuur, methoden/aanpak en uitdagingen) het best bij je past!

Doelgroep

Voor middelbare scholieren én ‘studie-switchers’

Gratis informatie aanvragen

Wil jij graag meer weten over de begeleiding of wellicht deze partij inschakelen voor hulp? Of heb je enkele vragen? Gebruik dan onderstaand contactformulier en je mail wordt rechtstreeks afgeleverd bij de opgegeven contactpersoon.

Uiteraard kun je jouw vraag ook stellen onderaan deze pagina, zodat iedereen dit kan lezen en hierop kan reageren om jou te helpen!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze pagina is het laatst bewerkt op 30 oktober 2020 om 11:35.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud