Studiegids » PersBegeleiders » Samen Op Weg

Samen Op Weg

Coaching persoonlijke ontwikkeling

Studeren vraagt focus en concentratie. Daarnaast vraagt het studentenleven ook op sociaal vlak veel van je, waardoor je focus tijdelijk uit beeld kan raken. Of er gebeuren andere dingen waardoor je uit balans raakt. Soms wordt dat een beetje teveel en heb je even een adempauze nodig. Misschien sta je al op een wachtlijst bij de psycholoog of ben je nog zoekende naar wat je eigenlijk nodig hebt.

Wie zijn wij?

Wij zijn drie coaches die je kunnen begeleiden bij jouw adempauze. Onze aanpak is laagdrempelig en vooral praktisch.
Als je er even doorheen zit, bieden wij een kort (maar zo lang als nodig) begeleidingstraject. Dit kan voorkomen dat de druk te hoog wordt. Even geen FOMO, niet van alles hoeven, moeten en presteren. Geef jezelf de kans om op te laden met nieuwe energie. Door echt stil te staan bij jezelf komt er ruimte, soms een ander perspectief. Dat geeft rust. Zie ons als steuntje in de rug om uit te zoeken wat jouw ervaringen je tot nu toe hebben geleerd. Wat is nu echt belangrijk voor je en wat zou je anders willen?

Hoe ziet ons coachtraject er uit?

Bij 1 op 1 coaching krijg je een programma op maat. Het aantal gesprekken is afhankelijk van jouw individuele situatie en waar je behoefte aan hebt. We stellen samen vast wat je nodig hebt. Het hoeft niet lang te duren. Soms zijn drie of vier sessies voldoende om weer in beweging te komen. Een sessie duurt 1,5 uur.

De coaching bestaat voornamelijk uit gesprekken, veel oefeningen en/of een systeemopstelling. Alles altijd in afstemming met jou en je eigen wensen en doelen.

Persoonlijke thema’s waar wij ervaring mee hebben:
• Zelfvertrouwen
de mening of behoefte van de ander voorop stellen
jezelf niet serieus nemen of je schuldig voelen
• Keuzestress
• Fear of missing out
• Gevoel dat je niet begrepen, gehoord of gezien wordt
• Te grote betrokkenheid bij wat er in de wereld gebeurt
• Burn-out klachten

Workshops

Wij geven ook workshops in kleine groepjes. Daar krijg je de mogelijkheid om in een veilige omgeving te leren en te oefenen. We leren van elkaar door het delen van ervaringen en vraagstukken uit de praktijk. Praktische oefeningen en korte theoretische toelichting wisselen elkaar af, met als doel je te laten ervaren wat het met je doet als je uit je hoofd in je lijf gaat.

Vraagstukken die naar voren komen in de workshops:
• Jezelf beter leren kennen: Wie ben ik en wie wil ik zijn? Wat vind ik belangrijk?
• Zelfvertrouwen en eigenwaarde: Hoe kom ik beter op voor mijn eigen mening, behoeften en belangen? En hoe geef ik
beter mijn grenzen aan?
• Anders communiceren en beter samenwerken: Ik wil graag beter communiceren, maar hoe? Ik merk dat ik vaak in
dezelfde situaties beland (soms met conflict of schuldgevoel of mezelf terugtrekken) en ik wil het zo graag anders doen.
• Bewaken van de studie-privébalans: Hoe maak ik de juiste keuzes? Hoe ga ik beter om met werkdruk of stressvolle
periodes? Ik wil graag meer in mijn kracht komen, maar hoe?

Informatie over Samen Op Weg

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van Samen Op Weg. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina.

Bedrijfsnaam:Samen Op Weg
Studiebegeleiding op locatie: Landelijk
Online begeleiding mogelijk:Ja
Website:Klik hier
Tarieven:Vanaf € 90 per uur of € 150 per dag

Overige informatie

Zoek je een coach? Mail of bel voor het inplannen van een gratis intakegesprek via info@margreethoudijk.nl of 0648531186. Je kunt natuurlijk ook direct een van ons bereiken via onderstaande gegevens.
Alvast meer lezen over wat je van een traject kan verwachten en wie van ons jou het beste kan helpen, check dan onze websites.
Voorschoten is onze thuisbasis, maar we coachen en trainen ook op locatie.

Margreet Houdijk: www.margreethoudijk.nl
Mensen hebben de behoefte zich te ontwikkelen. Maar voor die ontwikkeling is inzicht nodig, vooral in jezelf. Als je jezelf beter leert kennen, weet je ook beter wat goed voor je is en wat niet.
Ik help je om los te komen van de behoefte om het andere mensen naar de zin te maken en door hen bevestigd te worden; het gevoel dat kiezen voor jezelf egoïstisch is; dat je geen ‘nee’ mag zeggen; dat je verantwoordelijk bent voor de rotbui van een ander; en het gevoel dat je altijd tekortschiet.

Vera van Houten: www.veravanhouten.nl
‘Hard werken, hard ontspannen’. Kan je na uren studeren het beste ontspannen door fysieke inspanning, of kies je voor de bank of mensen ontmoeten? Is je lijf er vooral om je hoofd te vervoeren, of kan je luisteren naar de signalen van je lijf?
Ik help je op zoek te gaan naar wat je onbewuste je vertelt. Hoe je (letterlijk en figuurlijk) beweegt en waar je naar toe wil gaan.

Anita van Schie: www.coachenenverbinden.nl
Met elkaar kijken we naar hetgeen je nu beïnvloedt, je nu belemmert, je op non actief zet. Om in beweging te komen en weer een goede focus te krijgen op wat je wil en waar je naar verlangt. Jouw vraag is de instap van onze gesprekken.
Jij bepaalt en ik begeleid. Zonder oordeel gaan we op weg. Zodat je tevreden en vol vertrouwen alleen verder kan gaan.

Deze pagina is het laatst bewerkt op 14 november 2022 om 10:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud