Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Sociale Geografie

WO Sociale Geografie

Binnen de studie Sociale Geografie zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Sociale Geografie wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Sociale Geografie-gerelateerde opleidingen.

Master Sociale Geografie

De universitaire masterstudie Sociale Geografie is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de menselijke samenleving. Vooral de relatie tussen mens en woon- en werkgebieden (dorpen, steden, streken, landen) komt aan bod. Hierbij schenk je speciale aandacht aan de organisatie en inrichting van gebieden en de verschillen en betrekkingen tussen gebieden. Verder houd je je bezig met de vervlechting van sociale, economische, politieke en culturele verschijnselen die gebieden een bepaald karakter geven.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: redelijk
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: hoog
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 121
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 60.500

Master Sociale Geografie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Sociale Geografie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Sociale Geografie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam

Wo-studies binnen Aarde en Milieu

Binnen de studiesector wo Aarde en Milieu, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud