Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Plantenwetenschappen

WO Plantenwetenschappen

Binnen de studie Plantenwetenschappen zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Plantenwetenschappen wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Plantenwetenschappen-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Plantenwetenschappen

De universitaire bachelorstudie Plantenwetenschappen is gericht op het ontwikkelen van methoden voor de productie van planten en gewassen. Je bestudeert alle facetten van het gebruik van planten door de mens: planten als voedsel, als brandstof, als genotmiddel, voor de sier of als grondstof voor medicijnen. Je combineert daarbij uiteenlopende disciplines als biologie, technologie en economie. Actuele maatschappelijke thema's als biotechnologie, gezond voedsel, allergieën, de relatie tussen natuur en landbouw, het behoud van biodiversiteit en klimaatverandering spelen een grote rol.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 76
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 76.000
Studenten aantal: 317

Bachelor Plantenwetenschappen opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Plantenwetenschappen opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Plantenwetenschappen-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Wageningen University & Research

Wo-studies binnen Aarde en Milieu

Binnen de studiesector wo Aarde en Milieu, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud