Studiegids » wo » WO Opleidingen » Theologie & Religiewetenschappen (research) – Voltijd

Theologie & Religiewetenschappen (research) – Voltijd

De universitaire masterstudie Theologie en Religiewetenschappen (research) richt zich op twee richtingen: de theologische en de culturele/maatschappelijke richting. De studie bestudeert niet alleen de officiële doctrines en gevestigde tradities en instellingen, maar richt zich ook op de rol van religie in de westerse samenlevingen en op lokale en mondiale ontwikkelingen. Je onderzoekt religie als belangrijke factor in de wisselwerking tussen mensen en de ontwikkeling van de mensheid in het algemeen, zowel in individuele als sociale context.

Deze opleiding is te volgen als voltijd.

Rijksuniversiteit Groningen

Deze opleiding kun je volgen bij Rijksuniversiteit Groningen in Groningen.

 • Niveau: WO
 • Soort opleiding: Master
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Voltijd
 • Titel: Master of Arts
 • Talen: Engels
 • Collegegeld 2020/2021: € 2143
 • Collegegeld 2021/2022: € 2168
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS

Gerelateerde Thuisstudies


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Theologie & Religiewetenschappen (research).

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2020
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2143
 • Collegejaar 2021
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2168

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Theologie & Religiewetenschappen (research), die je kunt volgen bij Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding13 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 5 eerstejaars
 • Eerstejaars man 80%
 • Eerstejaars vrouw 20%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Theologie & Religiewetenschappen (research) (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2019

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2019 hebben studenten gestemd op de opleiding Theologie & Religiewetenschappen (research). Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 0.0% een 3, 0.0% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Sfeer 10.0 / 10
 • Inhoud 8.4 / 10
 • Algemene vaardigheden 8.7 / 10
 • Docenten 8.8 / 10
 • Studiebegeleiding 7.9 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.7 / 10
 • Internationalisering 8.5 / 10


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Theologie & Religiewetenschappen (research) (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

gemiddeld

Samenhang baankans met de economie.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Mogelijke Afstudeerrichtingen

Hieronder vind je de meest gekozen afstudeerrichtingen, voortkomend uit de opleiding Theologie & Religiewetenschappen (research). Heb jij deze WO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten voor welke afstudeerrichting jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Master's Honours Programme: "Leadership: making the difference'Honoursprogramma van de universiteit (15 EC).
 • Religion, Health and WellbeingWhat role does religion and spirituality play in our experience of health and wellbeing? How does the biomedical focus of current healthcare practice affect us?
 • Religion and Pluralism, Ancient & ModernHow did the Romans view religious-political differences? How did ancient Jewish, Christian, and Muslim authorities use authoritative texts?
 • Religion, Conflict and GlobalizationWhat is the role of religion in modern society? How does globalisation affect local religious traditions? When does religion appear to inspire both violence and peace?
 • Religion and Cultural HeritageAre you fascinated by history and culture? Want to help shape today's cultural landscape? Find out what defines “heritage”? Learn how museums plan exhibitions or how heritage policies are created?

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Theologie & Religiewetenschappen (research) van Rijksuniversiteit Groningen in Groningen achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Theologie & Religiewetenschappen (research) dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Theologie & Religiewetenschappen (research) Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Theologie & Religiewetenschappen (research). Heb je zelf ook ervaring met Theologie & Religiewetenschappen (research) van Rijksuniversiteit Groningen, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met de juiste opleiding kiezen?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Theologie & Religiewetenschappen (research) (voltijd) in Groningen de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Groningen!


Veelgestelde Vragen over Theologie & Religiewetenschappen (research)

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Theologie & Religiewetenschappen (research) te volgen bij Rijksuniversiteit Groningen:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Theologie & Religiewetenschappen (research) volgen?

De opleiding Theologie & Religiewetenschappen (research) kun je onder andere bij Rijksuniversiteit Groningen in Groningen volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Theologie & Religiewetenschappen (research)?

Als je de opleiding Theologie & Religiewetenschappen (research) wil volgen bij Rijksuniversiteit Groningen, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2143.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de vwo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Theologie & Religiewetenschappen (research), dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Theologie & Religiewetenschappen (research)?

Aan de Theologie & Religiewetenschappen (research) van Rijksuniversiteit Groningen studeren momenteel rond de 13 studenten.

Contactgegevens van Rijksuniversiteit Groningen

Adresgegevens

Oude Boteringestraat 44
9712 GL, Groningen
Groningen

Postadresgegevens

Postbus 72
9700 AB, Groningen
Groningen
communicatie@rug.nl | 050 363 9011

Rijksuniversiteit Groningen op FacebookRijksuniversiteit Groningen op TwitterRijksuniversiteit Groningen op InstagramRijksuniversiteit Groningen op LinkedInRijksuniversiteit Groningen op YouTube

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 december 2020 om 08:41.

Bronnen: geen

Skip to content