Studiegids » wo » WO Opleidingen » Parallel and Distributed Computer Systems – Voltijd

Parallel and Distributed Computer Systems – Voltijd

De universitaire masterstudie Parallel and Distributed Computer Systems is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op parallelle en gedistribueerde systemen die bestaan uit een groot aantal met elkaar verbonden computers. Parallelle systemen worden gebruikt om bijzonder rekenintensieve problemen op te lossen. Gedistribueerde systemen geven gebruikers (geografisch verspreide) toegang tot dezelfde data en rekenfaciliteiten.

Je bestudeert hardware- en softwarearchitectuur die kunnen worden opgeschaald naar geografisch gedistribueerde systemen, die ontelbare applicaties of gebruikers gelijktijdig bedienen. Je leert hoe je uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid, prestaties, betrouwbaarheid, beveiliging en privacy kunt aanpakken, en hoe je experimentele en empirische benaderingen kunt gebruiken om de enorme complexiteit van systemen en hun toepassingen te doorgronden, en hoe deze interacteren met gebruikers.

Deze opleiding is te volgen als voltijd.

Vrije Universiteit Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam.

 • Niveau: WO
 • Soort opleiding: Master
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Voltijd
 • Titel: Master of Science
 • Talen: Engels
 • Collegegeld 2020/2021: € 2143
 • Collegegeld 2021/2022: € 2168
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS

Gerelateerde Thuisstudies


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Parallel and Distributed Computer Systems.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2020
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2143
 • Collegejaar 2021
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2168

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Parallel and Distributed Computer Systems, die je kunt volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding19 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 5 eerstejaars

Studiecijfers

 • Percentage buitenlandse studenten 90%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Parallel and Distributed Computer Systems (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2019

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2019 hebben studenten gestemd op de opleiding Parallel and Distributed Computer Systems. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 0.0% een 3, 0.0% een 4 en tot slot heeft 0.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Inhoud 8.4 / 10
 • Algemene vaardigheden 8.8 / 10
 • Wetenschappelijke vaardigheden 8.7 / 10
 • Groepsgrootte 9.7 / 10


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Parallel and Distributed Computer Systems (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg hoog

Samenhang baankans met de economie.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Parallel and Distributed Computer Systems van Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Parallel and Distributed Computer Systems dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Parallel and Distributed Computer Systems Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Parallel and Distributed Computer Systems. Heb je zelf ook ervaring met Parallel and Distributed Computer Systems van Vrije Universiteit Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met de juiste opleiding kiezen?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Parallel and Distributed Computer Systems (voltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!


Veelgestelde Vragen over Parallel and Distributed Computer Systems

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Parallel and Distributed Computer Systems te volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Parallel and Distributed Computer Systems volgen?

De opleiding Parallel and Distributed Computer Systems kun je onder andere bij Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Parallel and Distributed Computer Systems?

Als je de opleiding Parallel and Distributed Computer Systems wil volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2143.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de vwo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Parallel and Distributed Computer Systems, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Parallel and Distributed Computer Systems?

Aan de Parallel and Distributed Computer Systems van Vrije Universiteit Amsterdam studeren momenteel rond de 19 studenten.

Contactgegevens van Vrije Universiteit Amsterdam

Adresgegevens

De Boelelaan 1105
1081 HV, Amsterdam
Noord-Holland

Postadresgegevens

De Boelelaan 1105
1081 HV, Amsterdam
Noord-Holland
020 - 5989898

Vrije Universiteit Amsterdam op FacebookVrije Universiteit Amsterdam op TwitterVrije Universiteit Amsterdam op YouTube

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 december 2020 om 08:31.

Bronnen: geen

Skip to content