Studiegids » wo » WO Opleidingen » Mathematics – Deeltijd

Mathematics – Deeltijd

De universitaire masterstudie Mathematics is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op het redeneren via abstracte objecten en op de relaties tussen die objecten: wiskunde is een taal op zich waarmee je door abstractie problemen uit de praktijk kunt oplossen. Hiertoe worden om te beginnen basisbegrippen eenduidig gedefinieerd, waarna de relaties tussen deze begrippen worden geanalyseerd. Je leert onder meer hoe je uit een concrete vraagstelling een theorie afleidt en hoe je die theorie daarna op andere problemen toepast.

During year one youll take a number of compulsory core and elective courses based on your chosen study path. Throughout your entire first year, youll also take part in the weekly Introduction to the Master Mathematics. During your studies, you can choose from 50+ courses in Mastermath a nationwide programme offered jointly by nine Dutch universities. The last semester of your second year is dedicated to the Masters project. This is either a research thesis or an external internship.

Deze opleiding is te volgen als deeltijd, voltijd.

Vrije Universiteit Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam.

 • Niveau: WO
 • Soort opleiding: Master
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Deeltijd
 • Titel: Master of Science
 • Talen: Engels
 • Collegegeld 2020/2021: € 2143
 • Collegegeld 2021/2022: € 2168
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS

Gerelateerde Thuisstudies


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Mathematics.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2020
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2143
 • Collegejaar 2021
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2168


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Mathematics (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

redelijk

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

hoog

Samenhang baankans met de economie.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Mogelijke Afstudeerrichtingen

Hieronder vind je de meest gekozen afstudeerrichtingen, voortkomend uit de opleiding Mathematics. Heb jij deze WO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten voor welke afstudeerrichting jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Analysis and Dynamical SystemsEen tweede grote expertise van de VU is dynamische systemen. Wetenschappers doen onderzoek naar een breed aantal onderwerpen binnen de differentiaal vergelijkingen en analyses.
 • Algebra and GeometryDeze afdeling heeft een sterke en actieve groep in de algebra en geometrie, twee belangrijke onderwerpen uit de moderne wiskunde. Onderzoek wordt gedaan naar een wijverspreid aantal onderwerpen.
 • Biomedical MathematicsDeze afdeling werkt al geruime tijd samen met het VUmc, en de systeem biologie groep van de VU
 • EducationMet deze track heb je niet alleen een Masterdiploma in Wiskunde maar ook een eerstegraads bevoegdheid Wiskunde en kan je dus gaan les geven.
 • TeachersDeze weg leidt naar een masterdiploma met een 'eerstegraads bevoegdheid' voor het onderwijzen van wiskunde..
 • StochasticsDe VU heeft een grote groep aan wiskundigen die werken aan belangrijke disciplines op het gebied van stochastics, statistiek, waarschijnlijkheid en operationeel onderzoek..

Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Mathematics. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze WO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Promovendus40.0% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Mathematics van Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Mathematics dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Mathematics Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Mathematics. Heb je zelf ook ervaring met Mathematics van Vrije Universiteit Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met de juiste opleiding kiezen?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Mathematics (deeltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!


Veelgestelde Vragen over Mathematics

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Mathematics te volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Mathematics volgen?

De opleiding Mathematics kun je onder andere bij Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Mathematics?

Als je de opleiding Mathematics wil volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2143.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de vwo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Mathematics, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Contactgegevens van Vrije Universiteit Amsterdam

Adresgegevens

De Boelelaan 1105
1081 HV, Amsterdam
Noord-Holland

Postadresgegevens

De Boelelaan 1105
1081 HV, Amsterdam
Noord-Holland
020 - 5989898

Vrije Universiteit Amsterdam op FacebookVrije Universiteit Amsterdam op TwitterVrije Universiteit Amsterdam op YouTube

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 december 2020 om 08:31.

Bronnen: geen

Skip to content