Studiegids » wo » WO Opleidingen » Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen – Voltijd

Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen – Voltijd

De wo-master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen leidt op tot eerstegraads docent in een van de vakken binnen de mens- en maatschappijvakken. Je kunt hiermee lesgeven in het voortgezet onderwijs, het mbo en het volwassenenonderwijs. Tijdens deze master leer je om je academische kennis en houding in te zetten in het onderwijs. Je leert over (vak)didactiek en het ontwikkelen van lesmethoden en lesmiddelen. Daarnaast is er aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling als docent. Er zijn verschillende specialisaties mogelijk.

Deze opleiding is te volgen als voltijd, deeltijd.

Universiteit Utrecht

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit Utrecht in Utrecht.

 • Niveau: WO
 • Soort opleiding: Master
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Voltijd
 • Titel: Master of Arts
 • Collegegeld 2020/2021: € 2143
 • Collegegeld 2021/2022: € 2168
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 60 ECTS
6.8
Studenttevredenheid
cijfer in 2019

Gerelateerde Thuisstudies


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2020
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2143
 • Collegejaar 2021
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2168

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, die je kunt volgen bij Universiteit Utrecht in Utrecht. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 14 eerstejaars
 • Eerstejaars man 58%
 • Eerstejaars vrouw 42%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2019

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2019 hebben 8 studenten gestemd op de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 12.5% een 2, 50.0% een 3, 25.0% een 4 en tot slot heeft 12.5% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 6.8 / 10
 • Inhoud 6.6 / 10
 • Algemene vaardigheden 7.5 / 10
 • Voorbereiding beroepsloopbaan 8.9 / 10
 • Docenten 8.1 / 10
 • Studiebegeleiding 8.3 / 10
 • Toetsing en informatie 7.9 / 10
 • Informatievoorziening 6.8 / 10
 • Stage en opleiding 9.1 / 10
 • Stage ervaring 8.7 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.1 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 12.5%
3 / 5 50.0%
4 / 5 25.0%
5 / 5 12.5%
57%

Percentage afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op arbeidsmarkt.Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Arbeidsmarktinformatie

55%

Percentage afgestudeerden vond een baan op niveau.

84%

Percentage afgestudeerden vond een baan binnen het vakgebied van de studie.

€ 2,350

Bruto startsalaris op basis van 34 uur per week.

33

Werkuren per week (gemiddeld).

0%

Percentage afgestudeerden is werkloos.

84%

Kiest achteraf voor dezelfde studie.


Oordeel van afgestudeerden

3.0

Cijfer van alumni over tevredenheid bij met huidige baan.

2.0

Cijfer van alumni over carrieremogelijkheden huidige baan.

57%

Percentage afgestudeerden vindt studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt.


Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze WO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Docent23.4% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Docent voortgezet onderwijs48.9% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen van Universiteit Utrecht in Utrecht achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen. Heb je zelf ook ervaring met Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen van Universiteit Utrecht, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met de juiste opleiding kiezen?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen (voltijd) in Utrecht de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Utrecht!


Veelgestelde Vragen over Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen te volgen bij Universiteit Utrecht:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen volgen?

De opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen kun je onder andere bij Universiteit Utrecht in Utrecht volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen?

Als je de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen wil volgen bij Universiteit Utrecht, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2143.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen?

De opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen van Universiteit Utrecht kreeg in 2019 het cijfer 6.8.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de vwo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel afgestudeerden hebben een baan kunnen krijgen na deze opleiding?

Van alle afgestudeerden aan de opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen van Universiteit Utrecht heeft 0% geen baan kunnen krijgen.

Contactgegevens van Universiteit Utrecht

Adresgegevens

Heidelberglaan 8
3584 CS, Utrecht
Utrecht

Postadresgegevens

Postbus 80125
3508 TC, Utrecht
Utrecht
030 - 2533550

Universiteit Utrecht op FacebookUniversiteit Utrecht op TwitterUniversiteit Utrecht op InstagramUniversiteit Utrecht op LinkedInUniversiteit Utrecht op YouTube

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 december 2020 om 08:14.

Bronnen: geen

Skip to content