Studiegids » wo » WO Opleidingen » Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen – Voltijd

Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen – Voltijd

Met de wo-master Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen verdiep je je kennis en leer je hoe je die kennis kunt overbrengen. Je combineert een vakinhoudelijke master met het behalen van je eerstegraads lesbevoegdheid in een van de mens- en maatschappijvakken. De master bereidt je voor op een loopbaan in het onderwijs of in de communicatie over mens- en maatschappijwetenschappen. Je leert je passie voor mens en maatschappij creatief in te zetten voor leerlingen, scholen en de maatschappij.

Deze opleiding is te volgen als voltijd.

Universiteit van Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit van Amsterdam in Amsterdam.

 • Niveau: WO
 • Soort opleiding: Master
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Voltijd
 • Titel: Master of Science
 • Collegegeld 2020/2021: € 2143
 • Collegegeld 2021/2022: € 2168
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS

Gerelateerde Thuisstudies


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2020
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2143
 • Collegejaar 2021
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2168

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, die je kunt volgen bij Universiteit van Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding19 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 10 eerstejaars
 • Eerstejaars man 40%
 • Eerstejaars vrouw 60%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen van Universiteit van Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen. Heb je zelf ook ervaring met Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen van Universiteit van Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met de juiste opleiding kiezen?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen (voltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!


Veelgestelde Vragen over Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen te volgen bij Universiteit van Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen volgen?

De opleiding Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen kun je onder andere bij Universiteit van Amsterdam in Amsterdam volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen?

Als je de opleiding Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen wil volgen bij Universiteit van Amsterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2143.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de vwo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen?

Aan de Educatie en Communicatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen van Universiteit van Amsterdam studeren momenteel rond de 19 studenten.

Contactgegevens van Universiteit van Amsterdam

Adresgegevens

Spui 21
1012 WX, Amsterdam
Noord-Holland

Postadresgegevens

Postbus 19268
1000 GG, Amsterdam
Noord-Holland
info@uva.nl | 020 - 5259111

Universiteit van Amsterdam op FacebookUniversiteit van Amsterdam op TwitterUniversiteit van Amsterdam op InstagramUniversiteit van Amsterdam op LinkedInUniversiteit van Amsterdam op YouTube

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 december 2020 om 08:44.

Bronnen: geen

Skip to content