Studiegids » wo » WO Opleidingen » Algemene Cultuurwetenschappen – Deeltijd

Algemene Cultuurwetenschappen – Deeltijd

De universitaire bachelorstudie Algemene Cultuurwetenschappen is gericht op de wereld van de kunst en cultuur. Je bestudeert de geschiedenis van de verschillende kunsten en de manier waarop kunst en cultuur functioneren in de samenleving. Zo bekijk je welke partijen betrokken zijn bij de totstandkoming, verspreiding en consumptie van kunst en cultuur en onderzoek je de organisatie, de communicatie en het beleid van kunst- en cultuurinstellingen. Hiervoor overschrijd je geregeld de grenzen van andere vakgebieden, zoals economie, sociologie en geschiedenis.

Deze opleiding is te volgen als deeltijd.

Open Universiteit op diverse locaties

Deze opleiding kun je volgen bij Open Universiteit op diverse locaties in Heerlen.

 • Niveau: WO
 • Soort opleiding: Bachelor
 • Voltijd/deeltijd/duaal: Deeltijd
 • Titel: Bachelor of Arts
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
8.9
Studenttevredenheid
cijfer in 2019

Gerelateerde Thuisstudies


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: De Open Universiteit stelt geen specifieke vooropleidingseisen.
Vooropleidingseisen: De Open Universiteit stelt geen specifieke vooropleidingseisen.
Vooropleidingseisen: De Open Universiteit stelt geen specifieke vooropleidingseisen
Vooropleidingseisen: De Open Universiteit stelt geen specifieke vooropleidingseisen

Interview

Op elk gewenst moment kun je een studieadviesgesprek aanvragen met een van onze studieadviseurs. Studeren kan volgens een studierooster dat is ingedeeld in vier kwartielen. De startdatum voor de opleiding of losse studieonderdelen is soms op een vaste datum en soms ben je vrij om te beginnen wanneer jij wilt.. Lees meer!


Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen (deeltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2019

Voor het gemiddelde cijfer van deze deeltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2019 hebben 277 studenten gestemd op de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen. Waarvan er 1.4% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 7.9% een 3, 35.7% een 4 en tot slot heeft 54.9% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.9 / 10
 • Sfeer 8.0 / 10
 • Inhoud 8.4 / 10
 • Algemene vaardigheden 7.8 / 10
 • Wetenschappelijke vaardigheden 8.1 / 10
 • Aansluiting beroepspraktijk 6.5 / 10
 • Docenten 8.2 / 10
 • Studiebegeleiding 7.4 / 10
 • Toetsing en informatie 8.2 / 10
 • Informatievoorziening 8.1 / 10
 • Studielast 7.8 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.9 / 10
 • Kwaliteitszorg 7.1 / 10
 • Uitdagend onderwijs 8.0 / 10
 • Internationalisering 6.2 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 1.4%
2 / 5 0.0%
3 / 5 7.9%
4 / 5 35.7%
5 / 5 54.9%


Mogelijke Afstudeerrichtingen

Hieronder vind je de meest gekozen afstudeerrichtingen, voortkomend uit de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen. Heb jij deze WO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten voor welke afstudeerrichting jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • LetterkundeDe propedeuse begint met de interdisciplinaire Oriëntatiecursus cultuurwetenschappen, gevolgd door de inleidende cursussen op de vier disciplines van cultuurwetenschappen: cultuurgeschiedenis, filosofie, kunstgeschiedenis en letterkunde. Je sluit de propedeuse af met de cursus Americana. Europese reflecties op Amerika na 1900. Daarnaast volg je ook de vaardigheidscursus Academisch schrijven. De postpropedeuse bouwt voort op de inleidingen van de propedeuse. De uitgangspunten zijn verdieping, verbreding en integratie. Hierbij kies je voor een van de vier disciplines cultuurgeschiedenis, filosofie, kunstgeschiedenis en letterkunde. Je sluit de opleiding af met een bachelor scriptie.
 • CultuurgeschiedenisDe propedeuse begint met de interdisciplinaire Oriëntatiecursus cultuurwetenschappen, gevolgd door de inleidende cursussen op de vier disciplines van cultuurwetenschappen: cultuurgeschiedenis, filosofie, kunstgeschiedenis en letterkunde. Je sluit de propedeuse af met de cursus Americana. Europese reflecties op Amerika na 1900. Daarnaast volg je ook de vaardigheidscursus Academisch schrijven. De postpropedeuse bouwt voort op de inleidingen van de propedeuse. De uitgangspunten zijn verdieping, verbreding en integratie. Hierbij kies je voor een van de vier disciplines cultuurgeschiedenis, filosofie, kunstgeschiedenis en letterkunde. Je sluit de opleiding af met een bachelor scriptie.
 • KunstgeschiedenisDe propedeuse begint met de interdisciplinaire Oriëntatiecursus cultuurwetenschappen, gevolgd door de inleidende cursussen op de vier disciplines van cultuurwetenschappen: cultuurgeschiedenis, filosofie, kunstgeschiedenis en letterkunde. Je sluit de propedeuse af met de cursus Americana. Europese reflecties op Amerika na 1900. Daarnaast volg je ook de vaardigheidscursus Academisch schrijven. De postpropedeuse bouwt voort op de inleidingen van de propedeuse. De uitgangspunten zijn verdieping, verbreding en integratie. Hierbij kies je voor een van de vier disciplines cultuurgeschiedenis, filosofie, kunstgeschiedenis en letterkunde. Je sluit de opleiding af met een bachelor scriptie.
 • FilosofieDe propedeuse begint met de interdisciplinaire Oriëntatiecursus cultuurwetenschappen, gevolgd door de inleidende cursussen op de vier disciplines van cultuurwetenschappen: cultuurgeschiedenis, filosofie, kunstgeschiedenis en letterkunde. Je sluit de propedeuse af met de cursus Americana. Europese reflecties op Amerika na 1900. Daarnaast volg je ook de vaardigheidscursus Academisch schrijven. De postpropedeuse bouwt voort op de inleidingen van de propedeuse. De uitgangspunten zijn verdieping, verbreding en integratie. Hierbij kies je voor een van de vier disciplines cultuurgeschiedenis, filosofie, kunstgeschiedenis en letterkunde. Je sluit de opleiding af met een bachelor scriptie.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Algemene Cultuurwetenschappen van Open Universiteit in Heerlen achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Algemene Cultuurwetenschappen dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Algemene Cultuurwetenschappen Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Algemene Cultuurwetenschappen. Heb je zelf ook ervaring met Algemene Cultuurwetenschappen van Open Universiteit, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met de juiste opleiding kiezen?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen (deeltijd) in Heerlen de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Loopbaanbegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Heerlen!


Veelgestelde Vragen over Algemene Cultuurwetenschappen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Algemene Cultuurwetenschappen te volgen bij Open Universiteit:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen volgen?

De opleiding Algemene Cultuurwetenschappen kun je onder andere bij Open Universiteit in Diverse Locaties volgen.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen?

De opleiding Algemene Cultuurwetenschappen van Open Universiteit kreeg in 2019 het cijfer 8.9.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de vwo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen, dan zul je moeten voldoen aan: De Open Universiteit stelt geen specifieke vooropleidingseisen.

Contactgegevens van Open Universiteit

Adresgegevens

Valkenburgerweg 177
6419 AT, Diverse Locaties

Postadresgegevens

Postbus 2960
6401 DL, Heerlen
heerlen@ou.nl | 045 - 5762222

Open Universiteit op FacebookOpen Universiteit op TwitterOpen Universiteit op InstagramOpen Universiteit op LinkedInOpen Universiteit op YouTube

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 december 2020 om 08:23.

Bronnen: geen

Skip to content