Studiegids » wo » WO Opleidingen » Actuarial Science and Mathematical Finance (Master) – Universiteit van Amsterdam – Amsterdam

Actuarial Science and Mathematical Finance (Master) – Universiteit van Amsterdam – Amsterdam

De universitaire masterstudie Actuarial Science and Mathematical Finance is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op vraagstukken over verzekeringen. Je leert adviseren over de hoogte van premies voor levensverzekeringen, schadeverzekeringen en sociale verzekeringen. Daarbij besteed je aandacht aan bijvoorbeeld economische trends (de rentestand en de inflatie) en maatschappelijke en juridische onderwerpen. Ook statistiek, kansberekening en informatietechnologie spelen een belangrijke rol.

Universiteit van Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit van Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 60 ECTS
7.3
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Actuarial Science and Mathematical Finance.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Actuarial Science and Mathematical Finance, die je kunt volgen bij Universiteit van Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 45 eerstejaars
 • Eerstejaars man 42%
 • Eerstejaars vrouw 58%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Actuarial Science and Mathematical Finance (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 17 studenten gestemd op de opleiding Actuarial Science and Mathematical Finance. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 11.8% een 2, 23.5% een 3, 52.9% een 4 en tot slot heeft 11.8% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.3 / 10
 • Sfeer 7.6 / 10
 • Docenten 7.4 / 10
 • Studiebegeleiding 6.8 / 10
 • Toetsing en informatie 6.7 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.1 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 11.8%
3 / 5 23.5%
4 / 5 52.9%
5 / 5 11.8%

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Actuarial Science and Mathematical Finance (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

hoog

Samenhang baankans met de economie.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Actuarial Science and Mathematical Finance van Universiteit van Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Actuarial Science and Mathematical Finance dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Actuarial Science and Mathematical Finance Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Actuarial Science and Mathematical Finance. Heb je zelf ook ervaring met Actuarial Science and Mathematical Finance van Universiteit van Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Actuarial Science and Mathematical Finance (voltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!

Veelgestelde Vragen over Actuarial Science and Mathematical Finance

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Actuarial Science and Mathematical Finance te volgen bij Universiteit van Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Actuarial Science and Mathematical Finance volgen?

De opleiding Actuarial Science and Mathematical Finance kun je onder andere bij Universiteit van Amsterdam in Amsterdam volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Actuarial Science and Mathematical Finance?

Als je de opleiding Actuarial Science and Mathematical Finance wil volgen bij Universiteit van Amsterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Actuarial Science and Mathematical Finance?

De opleiding Actuarial Science and Mathematical Finance van Universiteit van Amsterdam kreeg in 2023 het cijfer 7.3.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Actuarial Science and Mathematical Finance, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Contactgegevens van Universiteit van Amsterdam, vestiging Amsterdam

Adresgegevens

Gebouw E, Roetersstraat 11
1018 WB, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:02.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud