Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Internationale Ontwikkelingsstudies

WO Internationale Ontwikkelingsstudies

Binnen de studie Internationale Ontwikkelingsstudies zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Internationale Ontwikkelingsstudies wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Internationale Ontwikkelingsstudies-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Internationale Ontwikkelingsstudies

De universitaire bachelorstudie Internationale Ontwikkelingsstudies is gericht op maatschappelijke veranderingsprocessen in Europa en ontwikkelingslanden. Tijdens de studie komen verschillende thema's aan bod, zoals vraagstukken rondom inkomen en werk, de verhouding arm en rijk, bevolkingsgroei en de effecten van migratie. Daarnaast spelen beheer en gebruik van natuurlijke hulpbronnen, milieu, globalisering en lokale ontwikkeling een belangrijke rol in de studie. Je bent bezig met actuele vraagstukken, zoals verbetering van leefomstandigheden en natuurbehoud in Afrika, de invloed van het toetreden van Oost-Europese landen tot de EU en wederopbouw na natuurrampen en conflicten.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 58
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 58.000
Studenten aantal: 251

Bachelor Internationale Ontwikkelingsstudies opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Internationale Ontwikkelingsstudies opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Internationale Ontwikkelingsstudies-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Wageningen University & Research

Wo-studies binnen Gedrag en Maatschappij

Binnen de studiesector wo Gedrag en Maatschappij, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud