Studiegids » Thuisstudies » Voedingsdeskundige

Voedingsdeskundige

In de opleiding Voedingsdeskundige leer je alles over het spijsverteringsstelsel, voedingsleer, vitaminen, mineralen, supplementen, diëten, reguliere en alternatieve voedingsinzichten, voedselveiligheid en meer! Ook leer je deze kennis praktisch toepassen in je werk met cliënten. Er wordt intensief aandacht besteed aan: een intakegesprek voeren een anamnese afnemen gezondheidsklachten helder in kaart brengen gerichte voedings- en leefstijladviezen geven voedingsgerelateerde ziektebeelden opsporen hulp bieden bij overgewicht cliënten begeleiden bij verandertrajecten De opleiding Voedingsdeskundige besteedt daarnaast uitgebreid aandacht aan het starten van je eigen praktijk. Je kan er bovendien voor kiezen om twee optionele praktijkdagen over praktijkvoering en coachvaardigheden bij te wonen waar je de opgedane kennis en vaardigheden kunt oefenen. Een aantal leerdoelen van de opleiding Voedingsdeskundige: Je hebt kennis van de belangrijkste sociaal-culturele functies van voeding. Je hebt kennis van de grondbeginselen van de biologische wetenschap en de wijze waarop voeding een fysiologische behoefte vervult. Je hebt kennis van de werking van het spijsverteringstelsel en de stofwisseling. Gezond eten heeft een sterke, positieve invloed op lichaam en geest. Het zorgt voor een gezond spijsverteringssysteem, heeft een reinigende en opbouwende werking, geeft energie en verhoogt de werking van ons immuunsysteem. Als voedingsdeskundige speel je een belangrijke rol bij het behouden of herstellen van de gezondheid van je cliënten. Je krijgt te maken met zeer uiteenlopende vragen en klachten, waarbij uitgebreide en gedegen vakkennis noodzakelijk is. Tijdens de opleiding leer je hoe je al deze kennis praktisch toepast. Zo leer je dagmenu’s samenstellen en voedings- en leefstijladviezen geven en onderbouwen. Na de opleiding Voedingsdeskundige kan je jouw cliënten een op maat gemaakt begeleidingstraject aanbieden en je vestigen als zelfstandig voedingsdeskundige of voedingsconsulent. De opleiding Voedingsdeskundige is bij uitstek geschikt voor therapeuten, verpleegkundigen, hulpverleners, fitnessinstructeurs en andere professionals die hun kennis over voeding en gezondheid willen professionaliseren.

Deze studie kun je volgen bij Civas.

  • Hoofdcategorie: Gezondheid
  • Subcategorie: Voeding & dieet
  • Studieniveau: hbo-niveau
  • Tarief (totaal): € 675.00
  • Erkenning: Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
  • Type Studie: Thuisstudie
Voedingsdeskundige van Civas

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Voedingsdeskundige van Civas achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Voedingsdeskundige dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Voedingsdeskundige Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Voedingsdeskundige. Heb je zelf ook ervaring met Voedingsdeskundige van Civas, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste studie?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een bepaalde tijd aan besteden. Twijfel jij of de studie 'Voedingsdeskundige' van Civas de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders!


Veelgestelde Vragen over Voedingsdeskundige

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Voedingsdeskundige te volgen bij Civas:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de studie Voedingsdeskundige volgen?

De studie Voedingsdeskundige kun je onder andere volgen bij Civas. Bekijk onze pagina voor meer informatie, kortingen en reviews!

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de studie Voedingsdeskundige?

Als je de studie Voedingsdeskundige wil volgen bij Civas, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 675.00.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de studie Voedingsdeskundige?

De studie Voedingsdeskundige van Civas wordt op deze pagina beoordeeld door de bezoekers. Kijk snel wat voor cijfer er wordt gegeven!

Op welk niveau is deze studie te volgen?

De studie Voedingsdeskundige van Civas is hbo-niveau niveau.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 8 januari 2022 om 11:13.

Bronnen: geen

Skip to content