Studiegids » Thuisstudies » Therapeutisch schrijven

Therapeutisch schrijven

Therapeutisch schrijven: wat leert u? Schrijven wordt steeds vaker ingezet als therapeutisch middel. Met de cursus Therapeutisch schrijven leert u door middel van schrijven uw geluk te vergroten. Zelfonderzoek, uiting geven aan uw creativiteit en de vrijheid om op uw eigen manier met de werkelijkheid om te gaan, openen uw geest en zorgen voor ontspanning. Deze schrijfcursus staat boordevol opdrachten. In de eerste lessen loopt u warm met kleine oefeningen en persoonlijk onderzoek. Daarna schrijft u uw levensverhaal en analyseert u dat grondig. Ook leert u aan de hand van korte teksten, zoals gedichten, columns, blogs en essays, uw gedachtegoed en emoties te openbaren en te ordenen. Is schrijven een wondermiddel? Kunt u door te schrijven dwars door alle onrust, ongeluk en stress heen breken en het ware geluk bereiken? Dat is niet altijd reëel, maar het komt er wel bij in de buurt! Therapeutisch schrijven: wat kunt u ermee? De cursus Therapeutisch schrijven is een praktische en persoonlijke schrijfcursus. U leert door het schrijven van allerhande teksten diep door te dringen tot uzelf. Met schrijven geeft u volle aandacht aan uw gedachtegoed en emoties, waarmee de weg naar heling en geluk zich voor u opent. Met allerlei doe- en denkopdrachten maakt u van schrijven uw tweede natuur. U schrijft mooie, persoonlijke documenten om te bewaren en wellicht om aan anderen te laten lezen. Al deze aandacht en creatie leidt tot meer inzicht in uzelf en in de mogelijkheden die het leven u te bieden heeft. U leert geluk en tegenslag van alle kanten bekijken en legt vast wat u raakt. U gebruikt verschillende creatieve uitingsvormen, zoals poëzie en levensverhalen. Het uiteindelijke doel van deze cursus is schrijvenderwijs uw geluksgevoel te vergroten.

Deze studie kun je volgen bij Civas.

  • Hoofdcategorie: Gedrag en Maatschappij
  • Subcategorie: Persoonlijke groei
  • Studieniveau: mbo-niveau
Therapeutisch schrijven van Civas

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Therapeutisch schrijven van Civas achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Therapeutisch schrijven dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Therapeutisch schrijven Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Therapeutisch schrijven. Heb je zelf ook ervaring met Therapeutisch schrijven van Civas, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste studie?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een bepaalde tijd aan besteden. Twijfel jij of de studie 'Therapeutisch schrijven' van Civas de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders!


Veelgestelde Vragen over Therapeutisch schrijven

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Therapeutisch schrijven te volgen bij Civas:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de studie Therapeutisch schrijven volgen?

De studie Therapeutisch schrijven kun je onder andere volgen bij Civas. Bekijk onze pagina voor meer informatie, kortingen en reviews!

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de studie Therapeutisch schrijven?

Als je de studie Therapeutisch schrijven wil volgen bij Civas, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 220.00.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de studie Therapeutisch schrijven?

De studie Therapeutisch schrijven van Civas wordt op deze pagina beoordeeld door de bezoekers. Kijk snel wat voor cijfer er wordt gegeven!

Op welk niveau is deze studie te volgen?

De studie Therapeutisch schrijven van Civas is mbo-niveau niveau.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 30 maart 2021 om 14:56.

Bronnen: geen

Skip to content