Studiegids » Thuisstudies » Stresscounseling

Stresscounseling

In de opleiding Stresscounseling leer je counseling in te zetten om stress aan te pakken. Deze stresscounseling opleiding gaat onder andere in op: Oorzaken en symptomen van stress herkennen Vakspecifieke counselingtechnieken De innerlijke omgang met stress verbeteren Externe oorzaken van stress wegnemen Technieken uit de Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) De lesstof bevat bovendien praktische oefeningen waarmee je stress op lichamelijk en geestelijk niveau wegneemt bij jouw cliënten, en bij jezelf. Leerdoelen van de opleiding Stresscounseling: Je hebt theoretische kennis van stress, overspannenheid en burn-out. Je kent de overeenkomsten en de verschillen van het ABC-model en Michigan Stress Model. Je bent bekend met de verschillende fasen van het counselingtraject. Je weet wat nodig is voor het herstel van energie en fysieke conditie. Je kunt samen met de coachee de hulpvraag formuleren. Je bent bekend met de verschillende ontspanningsmethoden. Je weet hoe stress zich manifesteert gedurende de verschillende levensfasen (kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen). Je weet hoe stress zich manifesteert bij HSP, angstproblemen en trauma. Je bent bekend met mindfulness en ACT en kan technieken inzetten om ontspanning en acceptatie bij de coachee te bevorderen. Het hele spectrum van stressgerelateerde problemen en de behandeling ervan komt in deze opleiding aan bod. Met therapeutische gesprekken help je jouw cliënten helderheid te scheppen in hun gevoelens en gedachten. Ook help je jouw cliënten in het herkennen van stress en het goed omgaan met stress door middel van diverse ontspanningstechieken.

Deze studie kun je volgen bij Civas.

  • Tarief (totaal): € 465.00
  • Erkenning: Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)
  • Type Studie: Thuisstudie
Stresscounseling van Civas

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Stresscounseling van Civas achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Stresscounseling dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Stresscounseling Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Stresscounseling. Heb je zelf ook ervaring met Stresscounseling van Civas, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste studie?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een bepaalde tijd aan besteden. Twijfel jij of de studie 'Stresscounseling' van Civas de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders!


Veelgestelde Vragen over Stresscounseling

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Stresscounseling te volgen bij Civas:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de studie Stresscounseling volgen?

De studie Stresscounseling kun je onder andere volgen bij Civas. Bekijk onze pagina voor meer informatie, kortingen en reviews!

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de studie Stresscounseling?

Als je de studie Stresscounseling wil volgen bij Civas, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 465.00.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de studie Stresscounseling?

De studie Stresscounseling van Civas wordt op deze pagina beoordeeld door de bezoekers. Kijk snel wat voor cijfer er wordt gegeven!

Op welk niveau is deze studie te volgen?

De studie Stresscounseling van Civas is hbo-niveau niveau.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 8 januari 2022 om 11:13.

Bronnen: geen

Skip to content