Studiegids » Thuisstudies » Sportvoeding

Sportvoeding

Opleiding Sportvoeding: wat leert u? De opleiding Sportvoeding behandelt allereerst de basis van sportvoeding. Wat is de betekenis van voedingsstoffen voor het lichaam en de prestaties van de sporter? Welke voeding kunt u de sporter voor, tijdens en na een sportinspanning adviseren? En wat moet de sporter eten en drinken als hij op hoogte of onder koude of warme weersomstandigheden moet presteren? Iedere sporter heeft behoefte aan een advies dat is afgestemd op de specifieke inspanning die zijn sporttak vereist. Met de opleiding Sportvoeding leert u voor krachtsporters, teamsporters en duursporters de juiste adviezen te formuleren. Ook jeugdsporters, oudere sporters, vegetarische sporters en sporters met diabetes of gastro-intestinale klachten komen in de opleiding aan bod. En hoe zit het met speciale sportvoedingsproducten, sportdranken, supplementen en sportdiëten? Ook deze thema’s passeren uitgebreid de revue in de opleiding. Verder wordt aandacht besteed aan gewichtsmanagement, dat bijvoorbeeld belangrijk is bij gewichtsklassensporten als gewichtheffen, boksen en judo. Ook wordt ingegaan op eetstoornissen zoals anorexia athletica, anorexia nervosa en anorexia boulimia. Opleiding Sportvoeding: wat kunt u ermee? Met de opleiding Sportvoeding komt u als (sport)voedingsdeskundige uitstekend beslagen ten ijs als u professionele sporters of amateursporters gaat adviseren over voeding; individueel of in teamverband. Ook kan deze opleiding coaches en sporters zelf belangrijke inzichten verschaffen in hoe de juiste voeding kan bijdragen aan betere sportprestaties en een betere gezondheid. Alleen keihard trainen is vaak niet voldoende om uit te blinken. Met een deskundig en afgewogen sportvoedingsadvies helpt u sporters steeds het beste in zichzelf naar boven te halen! Deze opleiding biedt u daartoe alle benodigde kennis!

Deze studie kun je volgen bij Civas.

  • Hoofdcategorie: Gezondheid
  • Subcategorie: Voeding & dieet
  • Studieniveau: hbo-niveau
  • Tarief (totaal): € 495.00
  • Erkenning: Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
  • Type Studie: Thuisstudie
Sportvoeding van Civas

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Sportvoeding van Civas achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Sportvoeding dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Sportvoeding Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Sportvoeding. Heb je zelf ook ervaring met Sportvoeding van Civas, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste studie?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een bepaalde tijd aan besteden. Twijfel jij of de studie 'Sportvoeding' van Civas de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders!


Veelgestelde Vragen over Sportvoeding

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Sportvoeding te volgen bij Civas:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de studie Sportvoeding volgen?

De studie Sportvoeding kun je onder andere volgen bij Civas. Bekijk onze pagina voor meer informatie, kortingen en reviews!

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de studie Sportvoeding?

Als je de studie Sportvoeding wil volgen bij Civas, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 495.00.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de studie Sportvoeding?

De studie Sportvoeding van Civas wordt op deze pagina beoordeeld door de bezoekers. Kijk snel wat voor cijfer er wordt gegeven!

Op welk niveau is deze studie te volgen?

De studie Sportvoeding van Civas is hbo-niveau niveau.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 januari 2021 om 18:36.

Bronnen: geen

Skip to content