Studiegids » Thuisstudies » Speltherapie

Speltherapie

In de opleiding Speltherapie leer je hoe je via spel invloed uit kunt oefenen op de ontwikkeling van kinderen en hen kunt helpen bij het verwerken van traumatische ervaringen, het verminderen van gedragsmoeilijkheden en het accepteren van moeilijke situaties. Er wordt onder andere ingegaan op: Kinderen verstaan De therapeutische relatie De kind-gerichte benadering en cognitive behavioural play therapy (CBPT) De spelkamer Sandplay Therapeutische verhalen Aan de hand van praktijkvoorbeelden in de lesstof leer je hoe je speltherapie praktisch toepast. De leerdoelen van de opleiding Speltherapie: Je kent de uitgangspunten, effectiviteit en geschiedenis van speltherapie. Je kent de voor- en nadelen van de child-centered speltherapie en Cognitive Behavioral Play Therapy (CBPT). Je bent bekend met het behandelproces van child-centered speltherapie en het behandelproces van CBPT. Je hebt kennis van faciliterende uitspraken, limieten stellen, een spelsituatie opzetten en het inrichten van een spelkamer. Je bent bekend met sandplay-therapie en weet hoe deze methode ingezet wordt. Je weet hoe therapeutische verhalen geconstrueerd worden en kent de waarde hiervan voor kinderen. Je kent de uitgangspunten van het Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) en weet hoe je therapeutische verhalen construeert die hierbij aansluiten. Met speltherapie kan je invloed uitoefenen op de ontwikkeling van het kind. In deze therapievorm gebruik je de unieke mogelijkheden van spel, zodat een kind de gelegenheid krijgt zijn gedachten, gevoelens en verlangens te uiten, ervaringen te verwerken en te experimenteren met allerlei vormen van gedrag. Zo kan gestagneerde ontwikkeling weer op gang komen.

Deze studie kun je volgen bij Civas.

  • Hoofdcategorie: Onderwijs en Opvoeding
  • Subcategorie: Psychologie en pedagogiek
  • Studieniveau: hbo-niveau
  • Tarief (totaal): € 465.00
  • Erkenning: Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
  • Type Studie: Thuisstudie
Speltherapie van Civas

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Speltherapie van Civas achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Speltherapie dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Speltherapie Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Speltherapie. Heb je zelf ook ervaring met Speltherapie van Civas, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste studie?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een bepaalde tijd aan besteden. Twijfel jij of de studie 'Speltherapie' van Civas de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders!


Veelgestelde Vragen over Speltherapie

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Speltherapie te volgen bij Civas:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de studie Speltherapie volgen?

De studie Speltherapie kun je onder andere volgen bij Civas. Bekijk onze pagina voor meer informatie, kortingen en reviews!

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de studie Speltherapie?

Als je de studie Speltherapie wil volgen bij Civas, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 465.00.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de studie Speltherapie?

De studie Speltherapie van Civas wordt op deze pagina beoordeeld door de bezoekers. Kijk snel wat voor cijfer er wordt gegeven!

Op welk niveau is deze studie te volgen?

De studie Speltherapie van Civas is hbo-niveau niveau.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 8 januari 2022 om 11:13.

Bronnen: geen

Skip to content