Studiegids » Thuisstudies » Psychosociale basiskennis CPION

Psychosociale basiskennis CPION

Psychosociale basiskennis CPION (PSBK): wat leert u? De opleiding Psychosociale basiskennis (CPION-erkend) is dé praktijkopleiding voor psychosociale en psychopathologische competenties voor therapeuten, coaches en counselors. De opleiding PSBK voldoet volledig aan de eisen van PLATO. De colleges worden verzorgd door ervaren psychologen, waarmee de kwaliteit van deze studie is gewaarborgd. Met de opleiding Psychosociale basiskennis CPION doe je in 14 lesdagen gedegen kennis op van psychische stoornissen, psychopathologie en psychotherapie. Deze PSBK-opleiding gaat daarnaast uitgebreid in op psychodiagnostische tests, farmacologie, consultvoering en gezondheidsethiek. Houd naast de praktijkdagen rekening met een studiebelasting van 10-15 uur per week aan zelfstudie en opdrachten. De lesdagen zijn sterk praktijkgericht: geen theoretische verhandelingen, maar interactieve colleges waarbij je aan de hand van casussen de kennis op boeiende wijze krijgt aangereikt. Tijdens jouw studie bereid jij je optimaal voor op het examen; met de toetsen en proefexamens die je via het digitale studentenportaal thuis kunt afleggen, maximaliseer jij jouw slagingskans. Start nieuwe colleges in februari. Lees meer over deze klassikale opleiding en de startdata. Psychosociale basiskennis CPION (PSBK): wat kunt u ermee? Na afronding van de opleiding Psychosociale basiskennis CPION weet je alles over de oorzaak, het verloop en de behandeling van de meest voorkomende psychische aandoeningen. Je hebt kennis van classificatiesystemen zoals de DSM-5 en ICD-10 en je weet wat een goede diagnosestelling inhoudt. Je bent je bewust van je mogelijkheden én beperkingen in therapeutische zin en herkent situaties waarin jij jouw cliënt direct dient door te verwijzen. Om voor consultvergoeding in aanmerking te komen dient iedere complementaire therapeut per 2017 naast een vakopleiding te beschikken over een CPION-erkend diploma Psychosociale basiskennis (PSBK) of Medische basiskennis. Met het diploma dat je met deze opleiding behaalt, voldoe je aan de eisen van PLATO en wordt je direct ingeschreven in het door de zorgverzekeraars erkende abituriëntenregister van CPION. CIVAS biedt naast deze opleiding ook de CPION-erkende opleiding Medische basiskennis aan.

Deze studie kun je volgen bij Civas.

  • Hoofdcategorie: Gezondheid
  • Subcategorie: Therapeutische basisvorming
  • Studieniveau: hbo-niveau
  • Tarief (totaal): € 1745.00
  • Erkenning: Centrum Post Initieel Onderwijs CPION
  • Type Studie: Thuisstudie
Psychosociale basiskennis CPION van Civas

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Psychosociale basiskennis CPION van Civas achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Psychosociale basiskennis CPION dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Psychosociale basiskennis CPION Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Psychosociale basiskennis CPION. Heb je zelf ook ervaring met Psychosociale basiskennis CPION van Civas, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste studie?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een bepaalde tijd aan besteden. Twijfel jij of de studie 'Psychosociale basiskennis CPION' van Civas de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders!


Veelgestelde Vragen over Psychosociale basiskennis CPION

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Psychosociale basiskennis CPION te volgen bij Civas:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de studie Psychosociale basiskennis CPION volgen?

De studie Psychosociale basiskennis CPION kun je onder andere volgen bij Civas. Bekijk onze pagina voor meer informatie, kortingen en reviews!

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de studie Psychosociale basiskennis CPION?

Als je de studie Psychosociale basiskennis CPION wil volgen bij Civas, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 1745.00.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de studie Psychosociale basiskennis CPION?

De studie Psychosociale basiskennis CPION van Civas wordt op deze pagina beoordeeld door de bezoekers. Kijk snel wat voor cijfer er wordt gegeven!

Op welk niveau is deze studie te volgen?

De studie Psychosociale basiskennis CPION van Civas is hbo-niveau niveau.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 30 maart 2021 om 14:56.

Bronnen: geen

Skip to content