Studiegids » Thuisstudies » Ontwikkelingspsychologie

Ontwikkelingspsychologie

In de opleiding Ontwikkelingspsychologie maak je intensief kennis met de verschillende ontwikkelingsfasen die een kind doormaakt. Je leert het bijpassende gedrag kennen, de fysieke ontwikkeling en de rol die je als opvoeder of begeleider speelt. Er wordt verder aandacht besteed aan: De emotionele en sociale ontwikkeling van het kind Herkomst van gevoelens Omgaan met angst, agressie en verdriet Kindertekeningen analyseren Inzicht in drijfveren en motieven van kinderen. Leerdoelen van de opleiding Ontwikkelingspsychologie: Je hebt kennis van de vijf grote stromingen binnen de ontwikkelingspsychologie: leertheoretisch perspectief, informatieverwerkingsperspectief, cognitief ontwikkelingsperspectief, psychosociaal perspectief, contextueel perspectief Je hebt kennis van de fysieke ontwikkeling van baby naar volwassene Je hebt kennis van de cognitieve ontwikkeling van leren en informatie verwerken Je hebt kennis van de ontwikkeling met betrekking tot taalverwerving, lezen, schrijven en rekenen Je hebt kennis van de spelontwikkeling van het kind Je hebt kennis van kindertekeningen analyseren Je hebt kennis van de ontwikkeling van hechting en bijbehorende sociale ontwikkeling Je hebt kennis van de ontwikkeling van de identiteit en seksualiteit. Na afronding van de opleiding Ontwikkelingspsychologie herken je de behoeften van een kind en heb je helder inzicht in zijn ontwikkeling, drijfveren en motieven. Je kan de kennis en vaardigheden gebruiken ter ondersteuning van jouw werk met kinderen.

Deze studie kun je volgen bij Civas.

  • Hoofdcategorie: Onderwijs en Opvoeding
  • Subcategorie: Psychologie en pedagogiek
  • Studieniveau: mbo+ niveau
  • Tarief (totaal): € 465.00
  • Erkenning: Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
  • Type Studie: Thuisstudie
Ontwikkelingspsychologie van Civas

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Ontwikkelingspsychologie van Civas achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Ontwikkelingspsychologie dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Ontwikkelingspsychologie Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Ontwikkelingspsychologie. Heb je zelf ook ervaring met Ontwikkelingspsychologie van Civas, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste studie?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een bepaalde tijd aan besteden. Twijfel jij of de studie 'Ontwikkelingspsychologie' van Civas de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders!


Veelgestelde Vragen over Ontwikkelingspsychologie

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Ontwikkelingspsychologie te volgen bij Civas:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de studie Ontwikkelingspsychologie volgen?

De studie Ontwikkelingspsychologie kun je onder andere volgen bij Civas. Bekijk onze pagina voor meer informatie, kortingen en reviews!

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de studie Ontwikkelingspsychologie?

Als je de studie Ontwikkelingspsychologie wil volgen bij Civas, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 465.00.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de studie Ontwikkelingspsychologie?

De studie Ontwikkelingspsychologie van Civas wordt op deze pagina beoordeeld door de bezoekers. Kijk snel wat voor cijfer er wordt gegeven!

Op welk niveau is deze studie te volgen?

De studie Ontwikkelingspsychologie van Civas is mbo+ niveau niveau.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 8 januari 2022 om 11:12.

Bronnen: geen

Skip to content