Studiegids » Thuisstudies » Narratieve therapie

Narratieve therapie

In de opleiding Narratieve therapie leer je hoe je cliënten door een ander perspectief te laten kiezen, inzicht verschaft in hun levenshouding en probleemgebieden. Daarna ga je samen op zoek naar alternatieve versies van hun 'werkelijkheid'. Er wordt onder andere ingegaan op: De grondhouding van een narratief therapeut De diepere betekenis achter verhalen ontdekken De manier waarop hersenen ervaringen opslaan De betekenis van taal, metaforen, vorm en perspectieven Hoe jouw eigen verhalen jouw denkbeelden beïnvloeden De leerdoelen van de opleiding Narratieve therapie zijn: Je kent de ontstaansgeschiedenis en (filosofische) uitgangspunten van narratieve therapie. Je begrijpt de grondhouding van een narratief therapeut. Je bent bekend met communicatietechnieken voor het therapeutisch gesprek. Je begrijpt de invloed van taal op de menselijke ontwikkeling, de werking van de hersenen en het geheugen, en op het sociale leven. Je begrijpt hoe de eigen verhalen van de cliënt zijn denkbeelden beïnvloeden en kan de diepere betekenis achter verhalen achterhalen. Je weet hoe je een externaliserend gesprek en een re-autoriserend gesprek kan voeren. Je weet hoe narratieve therapie en aandachtgerichte therapie geïntegreerd kunnen worden, en kent de opbouw van een programma aandachtgerichte narratieve therapie. Je weet hoe je een re-membering-gesprek en een scaffolding-gesprek kan voeren. Je kent verschillende verhaalsoorten en vertelvaardigheden en begrijpt welke betekenis deze hebben voor de therapie. Je kent de volgende evidence-based technieken voor narratieve therapie: kansberekening; cognitieve herstructurering; verbeelde rolmodellen. Je kunt technieken inzetten om de cliënt te helpen zijn inzichten bij te stellen en waar nodig alternatieve versies van zijn ‘werkelijkheid’ te bedenken. Je begrijpt de waarde van therapeutische verhalen voor kinderen. De opleiding Narratieve therapie is bedoeld voor iedereen die de unieke inzichten van narratieve therapie professioneel wil integreren in zijn werk met cliënten. Na de opleiding Narratieve therapie kan je de speciale technieken van narratieve therapie professioneel integreren in jouw praktijk.

Deze studie kun je volgen bij Civas.

  • Tarief (totaal): € 465.00
  • Erkenning: Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)
  • Type Studie: Thuisstudie
Narratieve therapie van Civas

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Narratieve therapie van Civas achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Narratieve therapie dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Narratieve therapie Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Narratieve therapie. Heb je zelf ook ervaring met Narratieve therapie van Civas, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste studie?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een bepaalde tijd aan besteden. Twijfel jij of de studie 'Narratieve therapie' van Civas de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders!


Veelgestelde Vragen over Narratieve therapie

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Narratieve therapie te volgen bij Civas:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de studie Narratieve therapie volgen?

De studie Narratieve therapie kun je onder andere volgen bij Civas. Bekijk onze pagina voor meer informatie, kortingen en reviews!

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de studie Narratieve therapie?

Als je de studie Narratieve therapie wil volgen bij Civas, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 465.00.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de studie Narratieve therapie?

De studie Narratieve therapie van Civas wordt op deze pagina beoordeeld door de bezoekers. Kijk snel wat voor cijfer er wordt gegeven!

Op welk niveau is deze studie te volgen?

De studie Narratieve therapie van Civas is hbo-niveau niveau.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 8 januari 2022 om 11:13.

Bronnen: geen

Skip to content