Inhoudsopgave

Studiegids » thuisstudies » Thuisstudie Makelaar

Thuisstudie Makelaar

Wil jij graag een carrièreswitch maken en ben je geïnteresseerd in de makelaardij? Dan is een thuisstudie makelaar misschien iets voor jou. Iedere makelaar heeft uiteraard de basiskennis van de makelaardij nodig om goed te kunnen functioneren. Daarom is het diploma ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’ in het leven geroepen door het SVM NIVO. Het SVM NIVO is een onafhankelijke organisatie die bekendstaat als officieel examenbureau voor de vastgoedbranche. Iedere gecertificeerde makelaar zal het basisdiploma moeten behalen.

Overzicht Makelaar thuisstudies

Hieronder vind je ons complete overzicht van de makelaardij thuisstudies op verschillende niveaus en van verschillende opleidingsinstituten.

Vraag informatie aan!

Categorie: STAP, Makelaardij & Wonen | STAP, Makelaardij & Wonen | Opleider: Laudius

Totaalprijs: € 699.00 | Kortingscode aanwezig!

Cursus kosteloos met STAP budget

Makelaar is en blijft een ontzettend veelzijdig beroep. Een makelaar moet zowel commercieel als juridisch en bouwkundig goed onderlegd zijn. Een eerste vereiste om als makelaar aan de slag te kunnen gaan is echter de juiste vakkennis. Met deze opleiding leg je een goede theoretische basis en kun je je verder...

Categorie: STAP, Makelaardij & Wonen | STAP, Makelaardij & Wonen | Opleider: Laudius

Totaalprijs: € 429.00 | Kortingscode aanwezig!

Cursus kosteloos met STAP budget

Als assistent makelaar wonen heb je een afwisselende en uitdagende baan waarbij je zowel zelfstandig als met een gecertificeerd makelaar werkt. De koper of verkoper vertrouwt op jouw advies over onder andere verkoopstrategieën. Daarnaast kan de makelaar jouw ondersteuning bij de aankoop en verkoop van...

Categorie: Economie en Bedrijf | Makelaardij, bank- en verzekeringswezen | Niveau: Beroepsopleidingen | Duratie: 9 Maanden | Opleider: NTI

Totaalprijs: € 677.25

Wil je graag professionele hulp bieden bij de koop en verkoop van onroerend goed? Met de opleiding Assistent Makelaar Wonen kun je gecertificeerde makelaars ondersteunen bij de aan- en verkoop van huizen en de huur en verhuur van woningen. Na de opleiding heb je het officieel erkende diploma Assistent...

Categorie: Economie en Bedrijf | Makelaardij, bank- en verzekeringswezen | Niveau: Beroepsopleidingen | Duratie: 24 Maanden | Opleider: NTI

Totaalprijs: € 1032

Wil je graag makelaar of taxateur worden door een officieel erkend diploma te halen? Start dan met de opleiding Makelaar – Taxateur o.z. van NTI! Je leert alles over de vastgoedeconomie en over taxaties, maar je krijgt ook een stuk marketing mee en privaat- en publiekrecht. Je kunt zelf kiezen voor de...

Categorie: Economie en Bedrijf | Beroepsopleidingen | Duratie: 24 maanden maanden | Opleider: NHA

Totaalprijs: € 779

Gecertificeerd makelaar worden met de opleiding MakelaarWil jij leren hoe je woningen aankoopt en verkoopt en hoe je de waarde van een huis bepaalt? Wil je goed leren onderhandelen? In de opleiding Makelaar leer jij de kneepjes van het vak. Binnen 2 jaar kun je al gecertificeerd makelaar worden. Schrijf je...

Categorie: Economie en Bedrijf | Beroepsopleidingen | Duratie: 9 maanden maanden | Opleider: NHA

Totaalprijs: € 539

Een eerste stap in de wereld van de makelaardij? Volg de opleiding Assistent Makelaar Wonen Als assistent-makelaar ben je de robuuste rots in de branding van‘de woelige huizenverkoopzee’. Je assisteert collega’s en werkt als de rechterhand van de vastgoedmakelaar. Voor deze veelzijdige...


Doelgroep en toelating

De thuisstudies tot makelaar zijn bedoeld voor iedereen die zich graag wil laten omscholen tot makelaar of een sterke interesse heeft in de vastgoedwereld. Meestal zijn er geen strenge toelatingseisen voor dergelijke studies maar een havo-, vwo- of mbo-diploma niveau 4 is een goed uitgangspunt voor een makelaarsopleiding.

Inhoud van de opleidingen

De inhoud van de ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’ is: privaatrecht, publiekrecht, financiën en fiscaliteiten, bouwkunde A (algemene kennis en materialenkennis) en bouwkunde B (bestek- en tekeninglezen). Om je diploma ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’ te behalen zul je examens moeten afleggen voor alle bovengenoemde modules.

Tijdens de thuisstudie leer je over belangrijke juridische onderwerpen, zoals koop- en huurovereenkomsten en pand- en hypotheekrecht. Ook worden onderwerpen zoals ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en milieuwetgeving behandeld. Je krijgt alle informatie die een makelaar nodig zal hebben om zijn vak goed uit te kunnen voeren. Je leert dus over rechten en wetten, maar ook over de huizenmarkt. Welke ontwikkelingen beïnvloeden de huizenmarkt bijvoorbeeld? Je krijgt tekst en uitleg over onder andere marktverhoudingen, consumentengedrag en geldverkeer. 

Ook zul je als makelaar antwoord moeten kunnen geven op vragen over materialen, installaties (cv en elektriciteit) en de constructie van een huis. Vandaar dat het onderdeel ‘bouwkunde A en B’ verplichte onderdelen zijn voor het behalen van je ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’. Kortom, alle nodige inzichten die je helpen tijdens het uitoefenen van het vak makelaar.

Verschillende niveaus

Veel thuisstudies tot makelaar worden gegeven op mbo-4 of hbo-niveau. Meestal zijn er geen strenge toelatingseisen.

Examens, diploma’s en certificering

Je kunt bij bijna alle opleidingsinstituten examen doen voor het officiële SVM NIVO-diploma. Check even of de thuisstudie van je keuze aangesloten is bij het SVM NIVO. Mocht dit het geval zijn, dan kun je ervan uitgaan dat de lesstof aansluit op de exameneisen van het SVM NIVO.

Om je diploma ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’ te behalen zul je de volgende examens moeten afleggen: privaatrecht, publiekrecht, financiën en fiscaliteiten, bouwkunde A en B. Je doet voor elk vak apart examen bij het SVM NIVO. Na elk behaald examen ontvang je een erkend certificaat. Als je voor alle examens bent geslaagd, kun je het erkende diploma ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’ aanvragen.

Na het examen kun je aan de SVM NIVO praktijktoets deelnemen. Slagen voor deze toets is noodzakelijk om opgenomen te worden in het register van de ‘Stichting Certificering Registermakelaars’. Na het slagen voor de praktijktoets mag je de titel ‘RMT’ gebruiken.

Veelgestelde Vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen omtrent het onderwerp ‘thuisstudies tot makelaar’. Heb je zelf nog vragen? Stel deze dan onderaan in de reacties, dan helpen we je graag verder!

Op welk niveau kan ik de thuisstudie makelaar volgen?

De meeste thuisstudies tot makelaar worden gegeven op mbo-4 of hbo-niveau. Meestal zijn er geen strenge toelatingseisen maar een havo-, vwo- of mbo-diploma niveau 4 is een goed uitgangspunt voor de makelaarsopleiding.

Voor wie is de thuisstudie makelaar bedoeld?

De thuisstudie makelaar is bedoeld voor iedereen die graag een carrièreswitch maakt naar het beroep makelaar. Ook is een makelaarsopleiding nuttig voor mensen die een sterke interesse hebben in de vastgoedwereld.

Wat voor certificering is er voor de thuisstudie makelaar?

Om je diploma ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’ te halen moet je eerst enkele losse certificaten behalen. Namelijk: het certificaat voor privaatrecht, publiekrecht, financiën en fiscaliteiten, bouwkunde A en B. Na elk behaald examen ontvang je een erkend certificaat. Als je voor alle examens bent geslaagd, kun je het erkende diploma ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’ aanvragen.

Welk diploma kan ik behalen met de makelaar thuisstudie?

Je kunt bij bijna alle opleidingsinstituten examen doen voor het officiële SVM NIVO-diploma. Na het slagen voor verschillende examens kun je het erkende diploma ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’ aanvragen. Nu kun je deelnemen aan de SVM NIVO praktijktoets. Slagen voor deze toets is noodzakelijk om opgenomen te worden in het register van de ‘Stichting Certificering Registermakelaars’. Na het slagen voor de praktijktoets mag je de titel ‘RMT’ gebruiken.

Wat kost een thuisstudie tot makelaar?

De kosten van thuisstudies tot makelaar variëren tussen de € 500,- en € 6.000,-. 

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 februari 2021 om 10:36.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud