Studiegids » Thuisstudies » Kindervoedingsadviseur

Kindervoedingsadviseur

Cursus Kindervoedingsadviseur: wat leert u? Voor hun groei hebben kinderen gezonde en gevarieerde voeding nodig. Dat begint al voor de geboorte met de voedingstoffen die ze via de navelstreng van hun moeder krijgen. Eetgewoonten die je in jeugd aanleert, verander je als volwassene niet gemakkelijk. Daarom is het belangrijk dat kinderen zich al op jonge leeftijd realiseren wat gezond eten inhoudt. Daar kunt u hen, of hun ouders, mee helpen met de cursus Kindervoedingsadviseur. U leert hoe kinderen zich ontwikkelen tijdens de zwangerschap en daarna – van baby tot peuter, kleuter, puber en jongvolwassene. Er is volop aandacht voor voedingsstoffen die ze in de verschillende leeftijdsfasen nodig hebben. Aan de hand van groeistudies leert u beoordelen of gewicht en lengte in balans zijn. Er wordt uitgelegd welke voedingsstoffen kinderen beter kunnen vermijden en welke ze slechts met mate mogen gebruiken. Verder besteden we aandacht aan specifieke voedingswensen, zoals vegetarisch en macrobiotisch eten. Ook overgewicht komt aan bod omdat het aantal te dikke kinderen in onze samenleving toeneemt. U leert gewichtsproblemen signaleren en kinderen begeleiden bij het aanleren van een gezond voedingspatroon. In de les over kindermarketing en voeding gaan we in op de invloed van reclame en hoe ouders daar weerstand tegen kunnen bieden. Cursus Kindervoedingsadviseur: wat kunt u ermee? De cursus Kindervoedingsadviseur is bedoeld voor iedereen die zich als professional richt op de groei en gezonde ontwikkeling van kinderen. Voedingsdeskundigen, gewichtsconsulenten, kindercoaches, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang bijvoorbeeld, maar ook sport- en fitnessinstructeurs en verloskundigen verdiepen met deze cursus hun kennis over voeding voor kinderen. Het thema kindervoeding vraagt specifieke aandacht vanwege de verschillende groeifasen die kinderen doorlopen. Daarom hebben zij soms andere voedingsstoffen en in andere hoeveelheden nodig dan volwassenen. Bovendien neemt het aantal kinderen met overgewicht in Nederland toe. De vraag naar kennis over voedingsleer zal daardoor stijgen. Met deze cursus legt u hiervoor een uitstekende basis.

Deze studie kun je volgen bij Civas.

  • Hoofdcategorie: Gezondheid
  • Subcategorie: Voeding & dieet
  • Studieniveau: mbo+ niveau
  • Tarief (totaal): € 345.00
  • Erkenning: Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
  • Type Studie: Thuisstudie
Kindervoedingsadviseur van Civas

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Kindervoedingsadviseur van Civas achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Kindervoedingsadviseur dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Kindervoedingsadviseur Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Kindervoedingsadviseur. Heb je zelf ook ervaring met Kindervoedingsadviseur van Civas, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste studie?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een bepaalde tijd aan besteden. Twijfel jij of de studie 'Kindervoedingsadviseur' van Civas de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders!


Veelgestelde Vragen over Kindervoedingsadviseur

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Kindervoedingsadviseur te volgen bij Civas:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de studie Kindervoedingsadviseur volgen?

De studie Kindervoedingsadviseur kun je onder andere volgen bij Civas. Bekijk onze pagina voor meer informatie, kortingen en reviews!

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de studie Kindervoedingsadviseur?

Als je de studie Kindervoedingsadviseur wil volgen bij Civas, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 345.00.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de studie Kindervoedingsadviseur?

De studie Kindervoedingsadviseur van Civas wordt op deze pagina beoordeeld door de bezoekers. Kijk snel wat voor cijfer er wordt gegeven!

Op welk niveau is deze studie te volgen?

De studie Kindervoedingsadviseur van Civas is mbo+ niveau niveau.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 2 februari 2021 om 22:28.

Bronnen: geen

Skip to content