Studiegids » Thuisstudies » Gezondheid en gedrag bij hond en kat

Gezondheid en gedrag bij hond en kat

Cursus Gezondheid en gedrag bij hond en kat: wat leert u? De cursus is opgedeeld in twee delen. In het eerste deel leert u meer over de anatomie, fysiologie en ontwikkelingsfasen van honden en katten. Zo leert u wat normaal gedrag is. Vervolgens wordt uitgelegd hoe u aan de hand van specifieke criteria de gezondheidsstatus van een dier kunt inschatten. Ook wordt ingegaan op de meest voorkomende ziekten bij honden en katten. Daarbij wordt speciale aandacht geschonken aan EHBO, zodat u uw zieke dier in noodgevallen kunt helpen. In het tweede deel van de cursus wordt ingegaan op normaal en afwijkend gedrag van hond en kat. Er wordt onder andere ingegaan op de verschillende ontwikkelingsfasen van gedrag, op lichaamstaal en communicatie en leergedrag bij beide diersoorten. Daarna worden de meest voorkomende gedragsproblemen besproken. U leert hoe u een gedragsverandering bij uw dier teweeg kunt brengen en ongewenst gedrag kunt afleren. Cursus Gezondheid en gedrag bij hond en kat: wat kunt u ermee? Na het volgen van deze cursus kunt u uw hond of kat de optimale zorg op lichamelijk en gedragsmatig gebied geven. U kunt bijvoorbeeld aan de hand van specifieke criteria de lichamelijke en gedragsmatige gezondheidstoestand van uw dier inschatten. U kunt andere huisdierenbezitters hierover adviseren. Ook weet hoe u in noodgevallen door middel van het toepassen van EHBO het beste kunt handelen. Verder leert u de meest voorkomende lichamelijke en gedragsproblemen van hond en kat herkennen. Ook krijgt u handvaten hoe u hier in de praktijk het beste mee om kunt aan.

Deze studie kun je volgen bij Civas.

  • Hoofdcategorie: Aarde en Milieu
  • Subcategorie: Diergeneeskunde
  • Studieniveau: mbo-niveau
Gezondheid en gedrag bij hond en kat van Civas

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Gezondheid en gedrag bij hond en kat van Civas achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Gezondheid en gedrag bij hond en kat dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Gezondheid en gedrag bij hond en kat Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Gezondheid en gedrag bij hond en kat. Heb je zelf ook ervaring met Gezondheid en gedrag bij hond en kat van Civas, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste studie?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te vinden. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een bepaalde tijd aan besteden. Twijfel jij of de studie 'Gezondheid en gedrag bij hond en kat' van Civas de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders!


Veelgestelde Vragen over Gezondheid en gedrag bij hond en kat

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Gezondheid en gedrag bij hond en kat te volgen bij Civas:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de studie Gezondheid en gedrag bij hond en kat volgen?

De studie Gezondheid en gedrag bij hond en kat kun je onder andere volgen bij Civas. Bekijk onze pagina voor meer informatie, kortingen en reviews!

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de studie Gezondheid en gedrag bij hond en kat?

Als je de studie Gezondheid en gedrag bij hond en kat wil volgen bij Civas, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 250.00.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de studie Gezondheid en gedrag bij hond en kat?

De studie Gezondheid en gedrag bij hond en kat van Civas wordt op deze pagina beoordeeld door de bezoekers. Kijk snel wat voor cijfer er wordt gegeven!

Op welk niveau is deze studie te volgen?

De studie Gezondheid en gedrag bij hond en kat van Civas is mbo-niveau niveau.


Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 30 maart 2021 om 14:56.

Bronnen: geen

Skip to content